Utorak, 30. travnja 2024.

Hrvačice Podravke sjajne na turniru reprezentacija u Poreču

Po završetku natjecanja započinje i hrvački kamp reprezentacija, a za koji su treneri reprezentacije odabrali Laru Blažeković i Leona Kolara

- Oglas -

U Poreču je održan međunarodni turnir “World wrestling festival” koji je okupio 125 natjecatelja i natjecateljica iz 13 zemalja.

Na ovom natjecanju Hrvački klub Podravka imao je petero hrvačica i dva hrvača. Djevojčice su u subotu bile gotovo besprijekorne. Od pet njih, četiri su završile na najvišem postolju, dok je jedna osvojila srebrnu medalju.

U starijim djevojčicama Lara Blažeković i Rajna Tot osvojile su prva mjesta. Lara je ovoga puta nastupila u kategoriji do 42 kilograma no niti veća težinska kategorija nije ju zaustavila da se popne na najviše postolje i uz dvije pobjede osvaja zlatnu medalju.

- Oglas -

Zlato je isto tako osvojila i Rajna Tot ali u kategoriji do 58 kilograma. Iako je imala dvije pobjede i jedan poraz, gledajući njezine pobjede imala je najveći zbroj bodovnih penalizacija te joj je tako pripalo zasluženo prvo mjesto.

U uzrastu kadetkinja nastupile su Jelena Mijatović, Slatinčanka Veronika Vilk i Jana Ruđic. Jelena je prvobitno trebala nastupiti do 57 kilograma no došlo je do spajanja kategorija te je ona prebačena u kategoriju do 61 kilograma. Iako su njezine protivnice bile vidljivo teže Jelena je u svoje dvije borbe sve taktičke zadatke izvršila uspješno što joj je na kraju donijelo dvije pobjede i prvo mjesto.

Veronika je ovdje nastupila u svojoj standardnoj kategoriji do 69 kilograma i uz vrlo sigurnu pobjedu protiv predstavnice Srbije osvoja prvo mjesto. Jana nije imala protivnice u svojemu uzrastu te je tako prebačena u uzrast kadetkinja gdje je osvojila drugo mjesto u kategoriji do 72 kilograma.

Ekipno ženaka reprezentacije Hrvatske osvojila je prvo mjesto u oba uzrasta.

Stariji dječaci na ovom turniru imali su prilike okušati se protiv ponajboljih pojedinaca iz pristiglih stranih reprezentacija.

- Oglas -

Nikola Golubović Matan nastupio je u kategoriji do 41 kilograma, no već u grupnoj fazi gubi svoje borbe i tako ostaje bez plasmana. U kategoriji do 57 kilograma nastupio je Leon Kolar koji također gubi u grupnoj fazi.

Po završetku natjecanja započinje i hrvački kamp reprezentacija, a za koji su treneri reprezentacije odabrali Laru Blažeković i Leona Kolara, izvijestio je koprivnički klub.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti