Utorak, 30. travnja 2024.

Povodom Međunarodnog dana pismenosti u koprivničkom kinu Velebit u petak će se održati završna svečanost Olimpijade čitanja

Projekt Olimpijada čitanja pokrenut je 2016. na inicijativu Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice Fran Galović, a u suradnji s koprivničkim osnovnim školama

- Oglas -

Povodom Međunarodnog dana pismenosti koji se obilježava 8. rujna, u koprivničkom kinu Velebit će se u petak, 4. rujna održati završna svečanost Olimpijade čitanja 2020.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica organizatori su ove završne svečanosti.

Prisustvovat će svi učenici koji su tijekom ljeta sudjelovali u programu, a zbog epidemioloških mjera bit će podijeljeni u četiri skupine.

- Oglas -

Za učenike 1. razreda svečanost će se održati od 9.30 do 10.00 sati, za učenike 2. razreda od 10.30 do 11.00 sati, od 11.30 do 12.00 za učenike 3. razreda i u 12.30 do 13.00 sati za učenike 4. razreda.knjiž

Obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, nošenje maske i dezinficiranje ruku.

Manju djecu potrebno je dovesti do kina Velebit te doći po njih nakon održane svečanosti u predviđenom vremenu.

Svi sudionici, njih 100 dobit će diplome, a za prva tri mjesta bit će dodijeljene medalje.

Projekt Olimpijada čitanja pokrenut je 2016. na inicijativu Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice Fran Galović, a u suradnji s koprivničkim osnovnim školama. Projekt se provodio tijekom ljetnih praznika od 29. lipnja do 28. kolovoza s ciljem podizanja svijesti učenika da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme.

- Oglas -

– Ove godine sudjelovalo je 100 učenika od 1. do 4. razreda, a osim iz koprivničkih škola priključili su se i polaznici područnih škola i šire okolice. Po prvi puta nisu se natjecali razredi, već su prijave bile pojedinačne. Pozivamo sve ovogodišnje čitateljske olimpijce da dođu na svečanost u predviđenim terminima, čestitamo im na sudjelovanju te zahvaljujemo roditeljima na poticajima’- istaknuli su iz koprivničke Knjižnice.

Za kraj je važno ponoviti staro geslo olimpijaca ‘važno je sudjelovati, a ne pobijediti!’

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti