Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO U Novigradu Podravskom izabrana najbolja vina

Ove godine ocijenjeno je 177 uzoraka vina, od čega 164 bijela, deset crnih, jedno ružičasto vino te dva voćna vina

- Oglas -

Prošlog četvrtka u vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom na 10. ocjenjivanju vina PodraVINA 2021 proglašena su najbolja vina te su podijeljene nagrade po kategorijama.

Dodjelu nagrada i ocjenjivanje vina održana je u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001, a zbog propisanih epidemioloških mjera u cilju sprječavanja zaraze koronavirusa izložba vina nije održana.

Na početku je prisutne pozdravio predsjednik Udruge Željko Vuljak koji je prisutnima izlagačima čestitao na osvojenim nagradama te istaknuo kako je ocjenjivanje proteklo prema propisanim epidemiološkim mjerama.

- Oglas -

Dobitnik nagrade za najbolje vino

Predsjednik Vuljak rekao je da su vina pristigla na ocjenjivanje kvalitetom nadmašila prošlogodišnja, i kako zadnjih nekoliko godina privlači i okuplja izlagače iz Bilogorskog, Ludbreškog, Koprivničkog i Đurđevačkog kraja. Na kraju obraćanja svima je zaželio dobru vinogradarsku i vinarsku godinu.

Ispred Općine Novigrad Podravski prisutne je pozdravio načelnik Zdravko Brljek koji je svima čestitao na postignutim rezultatima te istaknuo kako je napravljen velik iskorak i odmak u kvaliteti koja je svake godine sve više vidljiva.

Načelnik Brljek je dodao da na ocjenjivanje dolazi sve više kvalitetnih i visoko kvalitetnih vina.

Dobitnik nagrade za najbolje vino

- Oglas -

– Ove godine ocijenjeno je 177 uzoraka vina, od čega 164 bijela, deset crnih, jedno ružičasto vino te dva voćna vina. Dodijeljene su dvije velike zlatne diplome, 39 zlatnih, 76 srebrnih, 28 brončanih diploma i dva priznanja dok je 30 uzoraka neocijenjeno – istaknuo je blagajnik Udruge Eduard Hegedić.

Šampion izložbe su drugi puta zaredom deMar vina s vinom rajnski rizling, šampion Novigradskih goric je Božidar Gerić s vinom chardonnay, a nagradu Općinsko vino dobila je obitelj Balogović za vino Mješavina bijelo.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti