Utorak, 30. travnja 2024.

Nove mjere Stožera: ‘Zabrana treniranja u zatvorenim prostorima, ograničen rad dječjih radionica i igraonica’

Donesena je i nova odluka o privremenoj zabrani oko prelaženja granice, obzirom da je tu bilo najviše promjena, za ulazak u Hrvatsku se priznaje i brzi antigenski test, također se može ući i s potvrdom o cijepljenju i o potvrdi o preboljenju

- Oglas -

Nacionalni Stožer civilne zašite otkrio je na današnjoj konferenciji za medije kako od 1. travnja na snagu stupaju neke nove epidemiološke mjere.

Stožer je produžio primjenu za tri odluke. Nije bilo izmjena oko odluke o radu trgovina i javnog prijevoza, ali ona je produžena.

– Uvodimo zabranu treniranja u zatvorenim prostorima, osim za prvi i drugi rang natjecanja i vrhunske sportaše, a ograničen je i rad dječjih radionica i igraonica u zatvorenim prostorima. Donesena je i nova odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko granice. Za ulazak u Hrvatsku priznavat će se i brzi antigenski testovi, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili preboljenju koja važi 180 dana, uređen je prelazak granice zbog turizma, a izuzetak su digitalni nomadi i djeca – rekao je Davor Božinović i dodao kako je Zagreb predložio nove mjere, nošenje maski na svim otvorenim i zatvorenim prostorima, koje će Stožer najvjerojatnije potvrditi do kraja dana. No tu bi trebalo biti izuzetaka jer nema smisla da netko tko šeće psa nosi masku.

- Oglas -

Što se tiče Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, obvezno je korištenje maski na otvorenom s povećanim protokom ljudi, zabranjuje se prodaja alkohola od 20 do 6 sati ujutro, hrana i piće se može usluživati samo na otvorenom uz strogo pridržavanje mjera. Radno vrijeme casina i sličnih lokala je do 20 sati. Škole stranih jezika ponovno prelaze online.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti