Utorak, 30. travnja 2024.

Liječnici se bore za život curice (2) koja je u bolnicu stigla sa stravičnim ozljedama glave

Djevojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja

- Oglas -

Šokirani smo i zgroženi. Ovako nešto nikad nismo vidjeli u našoj bolnici, kazalo je osoblje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj za 24sata govoreći o djevojčici (2,5 godine) koja je kod njih stigla u srijedu pretučena gotovo do smrti.

Djevojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su, doznaju, brutalne i zastrašujuće, doslovno ekstremne, a djetetu je, uz to, tijelo puno modrica različite starosti. Drugim riječima, nisu sve nastale svježe, prije nego što je djevojčica dovezena u Klaićevu, nego su vidljivi tragovi prijašnjih ozljeda. Dijete je na intenzivnoj, priključeno na respirator, a ozljede su toliko teške da ima vrlo male šanse da preživi.

Liječnici, osim što su u potpunom šoku zbog djetetova stanja, ne mogu shvatiti mehanizam ozljeda, odnosno nije im jasno što se dogodilo da je dijete došlo u ovakvom stanju.

- Oglas -

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti