Utorak, 30. travnja 2024.

Donesena odluka: učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda te završnih razreda srednjih škola ostaju na nastavi uživo

- Oglas -

Župan Darko Koren u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije te ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija donio je, s obzirom na epidemiološku situaciju na području županije, Odluku o modelima izvođenja nastave nakon proljetnih praznika, odnosno za razdoblje od 12. do 16. travnja 2021. godine.

Nastava po modelu A, odnosno uživo u školi će biti organizirana za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda kao i za učenike srednjih škola koji pohađaju završne razrede (treći, četvrti i peti završni).

Što se tiče pohađanja prakse, učenici srednjih škola koji su obvezni obavljati stručnu praksu mogu ju obavljati u školama i kod poslodavaca.

- Oglas -

Nastava po modelu C, odnosno nastava na daljinu bit će organizirana za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda, kao i za sve ostale učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede.

Županija je sukladno aktualnoj situaciji dala jednaku preporuku i školama kojima su osnivači gradovi kako bi se modeli nastave ujednačili te na taj način što efikasnije spriječilo širenje bolesti COVID-19. Župan je naglasio kako će se, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, modeli izvođenja nastave  mijenjati, a o tome će škole biti pravovremenu obaviještene.

 „Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji“, kazao je župan.

Izvor: Kckzz

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti