Utorak, 30. travnja 2024.

Stjepan Lončar dao krv 200 puta, a Zoran Matovina i Božidar Kozulić 100 puta

Na jučerašnju akciju odazvao se veliki broj darivatelja koji su dali 67 doza krvi. Akcije se nastavljaju u sjedištu Crvenog križa Koprivnica tijekom današnjeg dana i sutra poslijepodne

- Oglas -

Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Koprivnici u ponedjeljak, 20. travnja, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica dobilo je tri nova jubilarca. Božidar Kozulić i Zoran Matovina dali su krv sto puta, a rekorder Stjepan Lončar čak 200 puta.

Božidar Kozulić rođen 4. siječnja 1958. godine u Varaždinu gdje je u srednjoj školi počeo s dobrovoljnim darivanjem  krvi. Od svojeg zaposlenja 1976. godine u Hrvatskoj elektroprivredi u Koprivnici stalni je dobrovoljni darivatelj krvi.

Zoran Matovina iz Koprivnice prvi je puta dobrovoljno darivao krv 1983. godine u srednjoj školi. S darivanjem je nastavio zaposlenjem u tvornici Hartmann 1983. godine, gdje se pridružio velikom broju svojih kolega koji su se odazivali akcijama.

- Oglas -

Mnogo puta odlazio u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv.

– Stjepan Lončar predsjednik je Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koji je današnjim 200. darivanjem krvi iskazao svoju humanost i plemenitost, a mi smo izuzetno ponosni na našeg Stjepana, koji je ujedno i član županijskog i gradskog Odbora Crvenog križa te član Interventnog tima, uvijek spreman pomoći u svakoj situaciji. Mnogo puta odlazio u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv – istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Na jučerašnju akciju u prijepodnevnim satima odazvao se veliki broj darivatelja koji su dali 67 doza krvi. Akcije se nastavljaju u sjedištu GD CK Koprivnica tijekom današnjeg dana i sutra poslijepodne. Sve akcije održavaju se uz propisane mjere zaštite.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti