Utorak, 30. travnja 2024.

Kiša golova u Velikoj Gorici: Dinamo osvojio Hrvatski kup protiv Istre

Kako je Dinamo već osigurao naslov prvaka u Prvoj HNL, Modri su tako osvojili dvostruku krunu. S obzirom na to da su igrali i četvrtfinale Europske lige, ovo je zasigurno najuspješnija sezona za zagrebački klub od osamostaljenja Hrvatske

- Oglas -

Nogometaši zagrebačkog Dinama osvojili su Hrvatski nogometni kup, 16. po redu. Na stadionu u Velikoj Gorici Modri su u velikom finalu slavili protiv pulske Istre sa 6:3.

Sjajno je momčad Damira Krznara odigrala prvo poluvrijeme i na odmor otišla s tri gola prednosti. Strijelci su bili Oršić u 5. minuti, Ademi u 9. minuti i Majer u 33. minuti. Većina je pomislila da je sve gotovo. No, Istra nije odustala od prvog trofeja u povijesti prvoligaškog nogometa.

Hara je dvama pogocima u 52. i 53. minuti dao nadu Puležanima, no Šutalo u 59. minuti postiže autogol i Dinamo je opet na dva razlike. Gržan u 64. minuti zabija za novo smanjenje rezultata. U 74. minuti Oršić postiže svoj drugi pogodak za Dinamovih 5:3, a točku na ‘i’ za teniski rezultat stavio je Gavranović u 84. minuti susreta.

- Oglas -

Kiša golova na kišom natopljenom terenu u Velikoj Gorici. Nitko nikada nije zabio šest golova u finalu Kupa. Najviše su dosad zabili Dinamo i Varteks po pet, i to Dinamo protiv Varteksa 2011. godine i Varteks protiv Rijeke 2006. godine. U obje utakmice bilo je 5:1.

Bila je to i najefikasnija finalna utakmica u povijesti Hrvatskog nogometnog kupa.

Kako je Dinamo već osigurao naslov prvaka u Prvoj HNL, Modri su tako osvojili dvostruku krunu, 12. po redu u Hrvatskoj, prvu od 2018. godine. S obzirom na to da su igrali i četvrtfinale Europske lige, ovo je zasigurno najuspješnija sezona za zagrebački klub od osamostaljenja Hrvatske.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti