Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Mališani preplavili koprivnički trg u povodu Telemach Dana sporta

 U Telemach Danu sporta sudjeluju osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda s područja županije

- Oglas -

Na Zrinskom trgu u Koprivnici održan je Telemach Dan sporta u sklopu 25. Plazma sportskih igara mladih koje kroz sportske discipline potiču druženje djece i mladih te usvajanje zdravih životnih navika. Ovaj sportsko-edukativni projekt za osnovnoškolce i srednjoškolce održava se u kontinuitetu od 1996. godine, a ove je godine organiziran u skladu s preporukama nacionalnog Stožera civilne zaštite i epidemiološkim mjerama.

Telemach Dan sporta svečano su otvorili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te predstavnici organizatora – izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Tihomir Gudić i glasnogovornica Tihana Butorac, uz prisustvo predsjednika županijske Zajednice sportova Stanislava Lovkovića te tajnika Zajednice i olimpijca Branka Zorka.

Župan Koren tom je prilikom naglasio važnost promocije sporta među školarcima. U Telemach Danu sporta sudjeluju osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda s područja županije koji će se natjecati u graničaru i atletici te boriti za plasman na Državnu završnicu u Splitu. Tamo će mali sportaši imati priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

- Oglas -

Nakon Đurđevca i Koprivnice, Telemach Dan sporta održat će se i u Križevcima 26. svibnja, na Trgu J.J. Strossmayera s početkom u 15.15 sati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti