Utorak, 30. travnja 2024.

Mladi ljubitelji knjiga rušili rekorde na Olimpijadi čitanja

Sudionici ovogodišnje Olimpijade čitanja, koju je pokrenula Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' iz Koprivnice, proveli su i više nego ugodno ljeto uz knjigu

- Oglas -

Sudionici ovogodišnje Olimpijade čitanja, koju je pokrenula Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ iz Koprivnice, proveli su i više nego ugodno ljeto uz knjigu.

Naime, Knjižnica je na svom Facebook profilu izvijestila kako su djevojčice i dječaci pročitali ukupno 2447 knjiga, 12 knjiga u prosjeku po sudioniku u samo dva mjeseca!

Za usporedbu, u proteklih pet godina provođenja Olimpijade pročitano je 3876 knjiga. Prve godine provođenja pročitane su 3,2 knjige po sudioniku. Prosjek je u šest godina porastao za skoro četiri puta.

- Oglas -

”Ovi rezultati su nas zaista ugodno iznenadili. Hvala Karolini i Kyari na pomoći u brojenju bodova. Ponosni smo na sve vas! Više o rezultatima i dojmovima saznat ćete na završnoj svečanosti koja će biti u petak, 10. rujna, a do tada pogledajte poneki komentar iz dnevnika čitanja ili pročitajte recenzije o knjigama na www.olimpijadacitanja.org. Ovo je dobar putokaz i piscima da vide koliko se djeci sviđaju njihove knjige”, poručili su iz koprivničke Knjižnice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti