Utorak, 30. travnja 2024.

Grad Đurđevac prijavio projekte obnove Društvenog doma u Sirovoj Kataleni i Vatrogasnog doma u Mičetincu

Obnova Vatrogasnog doma u prigradskom naselju Mičetinac izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi

- Oglas -

Grad Đurđevac je putem natječaja Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., Mjeru 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima prijavio obnovu i opremanje Vatrogasnog doma u prigradskom naselju Mičetinac u vrijednosti od 1,8 milijuna kuna, kao i projekt obnove Društvenog doma u Sirovoj Kataleni vrijedan 5,5 milijuna kuna, a odnosi se na krovište, stolariju i fasadu te uređenje i opremanje prema potrebama stanovnika.

Obnova Vatrogasnog doma u prigradskom naselju Mičetinac izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te omogućiti kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade (članovi DVD-a) dobit će ugodnije mjesto za boravak, a provedba projekta će doprinijeti unapređenju infrastrukture koja se odnosni na rekonstrukcija i opremanje Vatrogasnog doma i poboljšanja uvjeta rada DVD-a Mičetinac.

Isto tako, nakon dobivene suglasnosti od strane vijećnika, Grad Đurđevac je prijavio projekt obnove i opremanja Društvenog doma u Sirovoj Kataleni kojim se želi stvoriti multifunkcionalni prostor za potrebe stanovnika Sirove Katalene, udruga i proizvođača domaćih proizvoda.

- Oglas -

Projekt vrijedan 5,5 milijuna kuna odnosi se na krovište, stolariju i fasadu te uređenje i opremanje prema potrebama stanovnika. Dom će imati multifunkcionalnu namjenu, te će dio Doma biti namijenjen sportskim sadržajima s obzirom na nogometno igralište u dvorištu Društvenog doma dok će dio biti namijenjen organiziranju boravka za najmlađe stanovnike naselja s edukativnim i zabavnim sadržajima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti