Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Volonteri koprivničkog Crvenog križa sudjelovali na manifestaciji ‘Hrvatska volontira’

U sklopu manifestacije koprivničko društvo Crvenog križa organiziralo je podjelu paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama koje su volonterke dijelile korisnicima Socijalne samoposluge

- Oglas -

Volonteri koprivničkog društva Crvenog križa sudjelovali su s dvije aktivnosti na manifestaciji ‘Hrvatska volontira’.

Manifestacija se već 11 godinu zaredom održava diljem Hrvatske, a organizatori su Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri.

U sklopu manifestacije koprivničko društvo Crvenog križa organiziralo je u srijedu, 29. rujna, podjelu paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama koje su volonterke dijelile korisnicima Socijalne samoposluge.

- Oglas -

Volonteri Crvenog križa Koprivnica

Također, u četvrtak su u Klubu umirovljenika Volonter penzioner mlade volonterke koprivničkog Crvenog križa, učenice Srednje škole Koprivnica, održale informatičku radionicu za članove Kluba.

“Članovi Kluba su naši nešto stariji sugrađani koji se slabije snalaze s modernom tehnologijom, ali imaju volje upoznati se s njom i željni su naučiti osnove informatike. Volonterke su odgovarale na upite umirovljenika, pokazivale praktične primjere u aplikacijama na mobitelima, upoznavale sudionike radionice s društvenim mrežama, a o uspjehu radionice nam najbolje govore zadovoljna lica članova Kluba”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Volonteri Crvenog križa Koprivnica

Naglasak ovogodišnje manifestacije ‘Hrvatska volontira’ bio je značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

- Oglas -

“Posljednjih nekoliko godina u našoj smo zajednici svjedoci različitih kriznih situacija kao što su poplave, izbjegličke krize, pandemija i potresi. Takve izvanredne situacije prirodno i spontano traže reakciju svih dionika društva. Spremnost građana na dobrovoljni i humani angažman u takvim situacijama dokaz je da smo društvo koje prepoznaje istinske ljudske vrijednosti i iskreno vjerujemo kako su, osim ljudskih života, upravo vrijednosti humanizma i solidarnosti naš najvažniji kapital”, kažu u Crvenom križu Koprivnica.

Volonteri Crvenog križa Koprivnica

Ovogodišnja kampanja želi podsjetiti koliko je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama te koliko zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

“Sudeći po volonterima koprivničkog Crvenog križa naša zajednica je sigurna jer su naši volonteri spremni uvijek pomoći šireći vrednote humanizma i solidarnosti”, zaključili su u Crvenom križu Koprivnica.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti