Utorak, 30. travnja 2024.

Solidarnost na djelu: u Koprivnici i okolici prikupljeno 54.984,45 kuna

Novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za učenike iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina

- Oglas -

Koprivničko društvo Crvenog križa završilo je 49. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2021. pod geslom ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji’.

Akcija je provedena u Koprivnici i 11 općina te je ukupno prikupljeno 54.984,45 kuna, a  kao što je najavljeno na početku humanitarne akcije novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

“Od prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će pet posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Tako će za 50.560,56 kuna biti kupljeno i podijeljeno više od 400 pari tenisica učenicima u potrebi iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina”, ističu iz Crvenog križa Koprivnica.

- Oglas -

Akcija Solidarnost na djelu 2021. predviđena je odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2021. godini kao akcija svih društava HCK-a. S obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa odbor koprivničkog društva Crvenog križa je kao i prošle godine, odlučio da se akcija održi pod izmijenjenim uvjetima.

Tako su od 8. do 31. listopada aktivisti i volonteri koprivničkog Crvenog križa prikupljali sredstva prodajom bonova od jedne i pet kuna u školama, vrtićima, tvrtkama, ustanovama i udrugama te na trgu, u općinama, akcijama prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u trgovačkim centrima

“Bonovi solidarnosti prodavali su se i u sjedištu koprivničkog društva Crvenog križa u te našem Klubu umirovljenika Volonter penzioner. Također, naši sugrađani imali su mogućnost uplate na žiro račun akcije i putem barkoda. Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazati humanost i solidarnost kako bi tako pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi”, istaknuli su iz Crvenog križa.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti