Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

POMOĆ JE MOĆ, LEGRAD Briga o starijima i zapošljavanje žena koje su poslovne nekonkurentne

Cilj ovog projekta je zaposliti žene koje su poslovno nekonkurentne te im je kroz projekt omogućeno da završe program obrazovanja Učilišta Pouka u trajanju od šest mjeseci te zaposlenje u trajanju od 12 mjeseci

- Oglas -

Općina Legrad provodi projekt “Pomoć je moć” nastavak projekta „”Zaželi – Programa zapošljavanja žena” uz partnere općine Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac i Koprivnički Ivanec, koji se financira bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog  programa Učinkoviti ljudski potencijali (2014-2020) i u vrijednosti  1.392.977,00 kuna.

Projekt “Pomoć je moć” ostvaren je uz stručnu potporu agencije PORA “Uz PORU po potporu”, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Koprivnica i Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

- Oglas -

Cilj ovog projekta je zaposliti žene koje su poslovno nekonkurentne te im je kroz projekt omogućeno da završe program obrazovanja Učilišta Pouka u trajanju od šest mjeseci te zaposlenje u trajanju od 12 mjeseci.

Projekt pruža uslugu za 90 korisnika starije životne dobi i onima koji su u nepovoljnom položaju. Edukacijom žene su stekle obrazovanje za obavljanje poslova gerontodomaćice te je Općina Legrad kroz projekt nabavila 15 bicikala kako bi što lakše obavljale svoj posao.

Suradnjom šest općina kroz projekt “Pomoć je moć” podiže se kvaliteta života starijih osoba kojima je pomoć prijeko potrebna, ali posebni benefit projekta je mogućnost  zapošljavanja žena koje su dugo vremena bile izvan sustava rada te borbu protiv siromaštva i integraciju žena u socijalno društvo.

Projekt je započeo u rujnu 2020. godine,a predviđeno je trajanje od 18 mjeseci. Općine partneri i Općina Legrad ostvaruju suradnju koja se pokazuje vrlo korisnom za dobrobit mještana, korisnika projekta i zaposlenica projekta.

Predstavljanje projekta Pomoć je moć Predstavljanje projekta Pomoć je moć Bicikl iz projekta Pomoć je moć

- Oglas -

EU sufinanciranje logo

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti