Utorak, 30. travnja 2024.

Veliki derbi između Grafičara i Podravca u Ludbregu mogao bi odlučiti prvaka na košarkaškom sjeveru

Na tablici vodi Podravac s tri poraza, a po četiri poraza imaju Ivančica, Radnik, Grafičar i Vindija

- Oglas -

Prvenstvo Druge košarkaške lige sjever ulazi u svoju završnicu, a rasplet se ni izdaleka ne nazire. Još uvijek je čak pet kandidata za naslov prvaka.

Podravac ima poraz manje (3) od svojih pratitelja Ivančice, Grafičara, Radnika i Vindije (4), ali ga očekuje najteže moguće gostovanje, u Ludbregu. Druga najzanimljivija utakmica 19. kola igra se u Križevcima gdje Radniku u goste dolazi varaždinska Vindija.

Nakon pobjeda nad Ivančicom, odnosno Radnikom, u prošlom kolu, Grafičar i Podravac se sastaju međusobno. Ova dva protivnika su zadnjih desetak godina najveći rivali na košarkaškom sjeveru. Ovaj njihov derbi bi vrlo lako mogao odlučiti i o naslovu prvaka. Naime, ako bilo koja od ove dvije ekipe pobijedi sve utakmice do kraja prvenstva (uključujući naravno i ovu) bit će prvak. Utakmica se igra u Ludbregu u subotu s početkom u 19 sati.

- Oglas -

Oslabljeni Radnik dočekuje mladu i poletnu momčad Vindije koja ima nekoliko odgođenih utakmica. Poražena ekipa bit će izbačena iz borbe za prvo mjesto, a pobjednik i dalje ostaje u utrci za naslov prvaka. Utakmica u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca igra se danas, u petak, a počinje u 20.30 sati.

U ostalim utakmicama u Virovitici se u nedjelju (17 sati) sastaju dvije probuđene momčadi, Virka i Petar Zrinski. Najviše zbog domaćeg terena mala prednost je na strani Virovitičana.

U Bjelovaru se ovog vikenda igraju dvije utakmice. U subotnjoj Ivančica ne bi smjela imati nikakvih problema na gostovanju kod Vedija (18 sati), a u nedjeljnoj utakmici Bjelovara i Međimurja trebalo bi biti puno zanimljivije (17 sati). Čini se da će neizvjesnost utakmice najviše ovisiti o motiviranosti domaćih košarkaša

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti