Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Akcija Solidarnost na djelu: u Koprivnici i okolici prikupljeno više od 87.000 kuna

Odlukom odbora koprivničkog Crvenog križa novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa završilo je 50. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2022. pod geslom ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji’.

Akcija je provedena u Koprivnici i 11 općina te je ukupno prikupljeno 87.078,14 kuna.

Učenici volonteri koji su sudjelovali u akciji Solidarnost na djelu
Učenici volonteri koji su sudjelovali u akciji Solidarnost na djelu // Foto: Crveni križ Koprivnica

Kao što je i najavljeno na početku ove humanitarne akcije, odlukom odbora koprivničkog Crvenog križa novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

“Od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će pet posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a za ostatak sredstava bit će kupljeno i podijeljeno više od 450 pari tenisica učenicima u potrebi iz ukupno 17 osnovnih i srednjih škola s koprivničkog područja i 11 okolnih općina”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Učenici volonteri koji su sudjelovali u akciji Solidarnost na djelu
Učenici volonteri koji su sudjelovali u akciji Solidarnost na djelu // Foto: Crveni križ Koprivnica

Podsjetimo, jubilarna, 50. akcija Solidarnost na djelu provedena je odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2022. kao akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Na koprivničkom je području akcija održana 13. listopada, a mjesna i općinska društva Crvenog križa akciju su provodila do 30. listopada.

Također, i ove su godine volonteri Crvenog križa prikupljali novčana sredstva, a za darovani iznos građanima su uručivali bonove zahvalnosti.

“Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazati humanost i solidarnost kako bi tako pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi”, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti