Utorak, 30. svibnja 2023.

Antonio Pranjić i službeno trener RK Podravke Vegete, klub mu je dao ugovor do 30. lipnja

Iz toga nam nije previše jasno računaju li u klubu na Pranjića dugoročnije ili ipak čekaju hoće li u ovih nekoliko mjeseci uspjeti podići ekipu na viši nivo i osvojiti, što se sada nameće kao imperativ, barem Hrvatski kup pa će onda s njim napraviti dugotrajniji ugovor

Antonio Pranjić, aktualni trener rukometašica Podravke Vegete, danas, 20. ožujka, slavi svoj 32. rođendan.

Slučajno ili ne, koprivnički klub upravo je danas objavio kako je Pranjić i službeno postao trener koprivničkog kluba. Dakle, nije samo “zamjena” dok se netko drugi ne nađe.

Podsjetimo, nakon promjene na Podravkinoj klupi i odlaska Željka Babića zbog poraza od Dugog Sela u domaćem prvenstvu s čime je praktički izgubljen naslov, trener Pranjić je preuzeo prvu ekipu i ulogu glavnog trenera.

“Potpisivanjem ugovora zaključena je i posljednja formalnost te je službeno potvrđeno kako će Antonio Pranjić Podravku Vegetu voditi do 30. lipnja 2023. godine”, priopćili su iz kluba.

Iz toga nam nije previše jasno računaju li u klubu na Pranjića dugoročnije ili ipak čekaju hoće li u ovih nekoliko mjeseci uspjeti podići ekipu na viši nivo i osvojiti, što se sada nameće kao imperativ, barem Hrvatski kup pa će onda s njim napraviti dugotrajniji ugovor.

Pranjić je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje je usmjerio rukomet, a s 23 godine je stekao zvanje magistra kineziologije. Svoje trenerske vještine brusi već šestu godinu kao dio sportskog kolektiva RK Podravke. U prvoj je godini radio kao trener najmlađih djevojčica, a u sezoni 2019./2020. se prvoj ekipi priključio kao pomoćni trener sada pokojnom Zlatku Saračeviću.

U 2020. godini je preuzeo funkciju koordinatora Škole rukometa, no zbog obveza s prvom ekipom tu je funkciju privremeno napustio te se posvetio dodatnom profesionalnom trenerskom usavršavanju i radu s prvom ekipom. Funkciju koordinatora ponovno je preuzeo početkom ove godine.

Početkom 2021. obranio je završni rad na temu “Analiza parametara situacijske učinkovitosti hrvatske ženske reprezentacije na Euru EHF-a 2020. u Danskoj” čime je svoj rukometni trenerski put okrunio i Master Coach licencom koja je najviši stupanj obrazovanja za rukometne trenere.

Nakon toga je kao pomoćni trener u prvoj ekipi radio s još nekim poznatim trenerskim imenima kao što su Neven Hrupec, Goran Mrđen i Željko Babić.

“Sva su ta iskustva bila dragocjena u njegovoj trenerskoj karijeri te je dobio priliku da znanja koja je stekao ambicioznim i predanim radom kroz četiri godine na mjestu pomoćnog trenera sada i primijeni u radu s prvom ekipom”, priopćili su iz RK Podravke Vegete.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti