Utorak, 9. kolovoza 2022.

Atletičarka Međimurja Nevia Fotak juniorska je prvakinja Hrvatske u skoku u dalj

Ovim rezultatom je došla nadomak hrvatskom kadetskom rekordu koji iznosi 589 centimetara te je postala i apsolutna međimurska rekorderka u skoku u dalj

Preporučujemo

Članica Atletskog kluba Međimurje Nevia Fotak osvojila je u Zagrebu prvo mjesto u skoku u dalj na pojedinačnom atletskom prvenstvu te je tako postala juniorska prvakinja Hrvatske.

Svojoj kolekciji od osam medalja osvojenih u 2022. godini, Nevia je dodala još dvije, i to u utrci na 200 metara u kojoj je osvojila treće mjesto te u skoku u dalj gdje je u posljednjoj seriji nakon četvrte pozicije preskočila sve konkurentice i osvojila prvo mjesto s preskočenih 582 centimetara.

Ovim rezultatom je došla nadomak hrvatskom kadetskom rekordu koji iznosi 589 centimetara te je postala i apsolutna međimurska rekorderka u skoku u dalj.

“Naši su predstavnici na tom natjecanju osvojili još dvije medalje. Na 800 metara broncu je osvojila Ana Dobša, a u bacanju kladiva svoju prvu državnu medalju, broncu, osvojio je Arian Crnčec, dok su odlične nastupe imali Magdalena Lončar i Marko Novak”, ponosan je međimurski župan Matija Posavec, koji je uspješnim atletičarima Međimurja uputio iskrene čestitke za ostvarene rezultate na državnom prvenstvu.

- Advertisement -

Najnovije objave