Srijeda, 28. veljače 2024.

Za 100 dana Županijska bolnica Čakovec dobit će obnovljeni odjel pedijatrije

Prva faza radova vrijedna je 4,33 milijuna kuna te će obuhvatiti sve potrebne građevinske, strojarske i elektroinstalaterske radove, a u drugoj fazi planirani su radovi rekonstrukcije odjela za smještaj djece do 18 godina starosti

- Oglas -

Potpisivanjem ugovora o prvoj fazi rekonstrukcije odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec započet će obnova i adaptacija odsjeka za manju djecu do 18 mjeseci, rekonstrukcija hitne pedijatrijske ambulante i dnevne bolnice, a odjel će dobiti i novu čekaonicu za najmlađe pacijente i njihove roditelje zahvaljujući nastavku ulaganja Međimurske županije u zdravstveni sustav.

Još 1955. u bolnici je otvoren dječji odjel s 28 kreveta, dok je pedijatrija osnovana 1958. godine, a osnivanje se veže uz dolazak dr. Đorđa Pala koji je napravio temelje organizirane zdravstvene zaštite djece u Međimurju.

Danas se pedijatrija sastoji od poliklinike s pet subspecijalističkih ambulanti i jednom općom ambulantom, dnevne bolnice sa šest kreveta, hitne pedijatrijske ambulante i odjela s 23 akutna i jednim kroničnim krevetom, a na odjelu radi šest specijalista pedijatrije, od čega četiri subspecijalista, tri specijalizanta, jednog magistra sestrinstva, pet prvostupnica sestrinstva, 21 medicinska sestra, bolničarka, kuharica i fizioterapeut.

- Oglas -

Samo u prošloj godini kroz odjel je prošlo oko 1200 djece, dok je 787 osoba u pratnji, kazao je njegov voditelj dr.med. Dejan Balažin, dodavši da zahvaljujući mjeri Međimurske županije roditelji mogu besplatno ostati uz djecu.

Prva faza radova vrijedna je 4,33 milijuna kuna te će obuhvatiti sve potrebne građevinske, strojarske i elektroinstalaterske radove, a u drugoj fazi planirani su radovi rekonstrukcije odjela za smještaj djece do 18 godina starosti, pojasnio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr.med. Igor Šegović, koji je ugovor o početku radova za prvu fazu rekonstrukcije odjela pedijatrije potpisao s tvrtkom Đurkin čija je predstavnica Maja Đurkin Međimurec naglasila da je rok izvođenja radova 100 dana.

Dionici ugovora o prvoj fazi rekonstrukcije Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec
Dionici ugovora o prvoj fazi rekonstrukcije odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec // Foto: Međimurska županija

Sva ova ulaganja lijepi su poklon Županijskoj bolnici Čakovec za njenu 100. obljetnicu, rekao je međimurski župan Matija Posavec i izrazio zadovoljstvo zbog postizanja visokih zdravstvenih standarda u Međimurju, što potvrđuju i investicije u infrastrukturu, ali i specijalizacija dodatnih čak 87 liječnika.

Početkom ove godine obnovljen je odjel abdominalne kirurgije, a u krugu Županijske bolnice Čakovec u tijeku su radovi na energetskoj obnovi četiri zgrade te dogradnja zgrade Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Odjel pedijatrije tako će, osim obnovljenih ambulanti, dobiti i nove, moderne sobe za pacijente s više sanitarnih čvorova, novu rasvjetu i grijanje, povećat će se prostor dnevne bolnice i prostorija za dnevnu terapiju, uredit će se čekaonica te će se poboljšati prostorije za zaposlene djelatnike, priopćili su iz Međimurske županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti