Subota, 26. studenoga 2022.

Babić nakon Albe: ‘Jako važna pobjeda, pokazali smo sve naše vrijednosti’

Dalmatinka je zbog europskih obveza odgodila gostovanje u Koprivnici, pa su podravkašice ovog vikenda slobodne što se tiče prvenstvenih obveza

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete odigrale su u srijedu ‘uzvratnu’ prijateljsku utakmicu s mađarskim prvoligašem Albom Fehervar.

U prvoj utakmici Alba je 14. rujna ostvarila visoku pobjedu od 29:17, poluvrijeme 15:10, pa je jasno da trener Željko Babić nije mogao biti zadovoljan prikazanim.

Pred koprivničkom je publikom to izgledalo puno bolje te su podravkašice pobijedile rezultatom 27:24 (13:12). Rezultat se lomio u posljednjih desetak minuta, a hrvatske doprvakinje su dobrom obranom i finom realizacijom riješile susret u svoju korist.

– Prvo bih naglasio fantastičan angažman, disciplinu i odgovornost te odnose naših cura koje su stvarno pokazale još jedanput karakter i veliku želju za pobjedom te prezentirale sve naše vrijednosti. Po pitanju odnosa, discipline i angažmana ovo je jako važna pobjeda za nas jer smo danas željeli pobijediti. Na kraju smo u tome i uspjeli. Popravili smo igru s pivotom i moramo nastaviti trenirati i željeti i dalje biti bolji, ali se i radovati ovoj pobjedi – rekao je trener Željko Babić nakon utakmice s Mađaricama.

Podravka se kroz međunarodne prijateljske utakmice priprema za kvalifikacije Europske lige koje su na rasporedu u prosincu, kad se igra i derbi s Lokomotivom.

– Okupile smo se nakon reprezentativnog tjedna, znali smo da nas čeka jaka ekipa s kojom na gostovanju nismo odigrale najbolje. Današnji je cilj bio pobjeda i da pokažemo najbolje od sebe kako kroz kretanja u obrani tako i kroz strpljivost u napadu te istrčavanje kontri. Mislim da smo i smanjile tehničke pogreške kojih je na tom gostovanju bilo dosta, mislim da smo se i u tom dijelu poboljšale i disciplinirale te svojom igrom učinile da one budu te koje su danas više griješile – rekla je vanjska igračica Ana Pandža koja je ljetos pristigla iz Hypa.

Dalmatinka je zbog europskih obveza odgodila gostovanje u Koprivnici, pa su podravkašice ovog vikenda slobodne što se tiče prvenstvenih obveza.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Bešen; Zadravec 1, Vuković, Stelmah 2, Popović, Strugar, Kalaus L. 4, Šenvald 3, Kalaus D. 2, Mrđen, Vuljak 1, Barišić 5, Šimara 7, Pandža 2. TRENER: Željko Babić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti