Petak, 3. veljače 2023.

Željko Babić uoči Danske: Daj Bože da imamo probleme samo sa sedmercima

Nakon domaćeg poraza od Debrecena, Podravka Vegeta u nedjelju gostuje kod danskog Nykøbinga. Kliknite za detalje.

Preporučujemo

Nakon domaćeg poraza od Debrecena, Podravka Vegeta u nedjelju u 14 sati gostuje kod danskog Nykøbinga. Obje ekipe su u prva dva kola upisale po dva poraza, pa im je ovaj susret ‘biti ili ne biti’ kad je u pitanju borba za četvrtfinale. Utakmicu je najavio trener Kokica Željko Babić.

– Nykøbing je po kvaliteti i stilu igranja jako sličan Soli i Debrecenu. Očekuje nas prije svega zanimljiva i izazovna utakmica koju mi naravno želimo pobijediti. Iz Koprivnice trebamo krenuti s vjerom da je moguće osvojiti barem bod. Želimo vjerovati da možemo odigrati odličnu utakmicu, nadam se da ćemo to uspjeti ostvariti – rekao je trener Podravke Vegete Željko Babić.

Ukratko je analizirao suparnika.

– Imaju jako brzu igračicu na lijevom krilu koja je veliki motor na tranziciji, te dvije igračice na lijevom i desnom vanjskom, jako dobre šuterice koje upućuju velik broj udaraca. Naravno da će puno ovisiti o dnevnoj formi, o vratarkama, o našem angažmanu. Ponekad ti i protivnik ne dozvoli da igraš svoju igru.

Babić
Željko Babić na time outu // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Protiv Debrecena vaša ekipa nije realizirala brojne sedmerce?

– Kad promašiš pet sedmeraca, to je stvarno previše. Iako smo na prijašnjim utakmicama imali problema s realizacijom, ali ne baš toliko izraženo kao protiv Debrecena. Ono što kao trener mogu napraviti je da povećamo rad na treninzima i da smanjimo broj igračica koje izvode sedmerce. To je teško i izazovno pitanje, a povezano je i s velikom odgovornošću. Četiri sedmerca koje smo promašili smo pucali nisko, vjerojatno se i druge ekipe na to pripremaju. Možete samo trenirati i čekati bolju izvedbu, vjerujem da će to već u Danskoj biti bolje. Daj Bože da imamo samo probleme sa sedmercima, to bih odmah potpisao.

Nedostajao je i vanjski šut, pa i lopte za krila?

– Mislim da je ipak veći problem bio što smo u prvom poluvremenu napravili 11 tehničkih pogrešaka – odgovorio je Babić.

Irina Stelmah naglasila je kako puno toga treba popraviti.

– Znali smo da nas u skupini čekaju teške utakmice, da neće biti lagano. Moramo se dobro pripremiti i dati sve od sebe. Potrebno je smanjiti broj pogrešaka i brže se vraćati u obranu da ne dobivamo brze golove. Moramo popraviti i izvođenje sedmeraca. Atmosfera u ekipi je dobra, dobro treniramo. Pojačale smo rad na treninzima, bit će dobra obrana. Znamo kako one igraju, vjerujem da ih obranom možemo zaustaviti – rekla je ukrajinska kružna napadačica.

Andrea Šimara je Podravkina uzdanica na lijevom krilu.

– Mislim da će u Danskoj biti izrazito teško. Što se tiče putovanja, no spremne smo na to i znamo što nas čeka. Moramo se fokusirati na svoju igru, dobro ući u utakmicu, uživati u igri, popraviti ono što nije bilo dobro pa ćemo vidjeti kakav će nam rezultat to donijeti.

Andrea Šimara
Andrea Šimara // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Je li realno da su Dankinje bez bodova u prva dva kola, i kako je zadovoljan vratarkama, bila su dva pitanja za Babića.

– Nykøbing je mogao pobijediti obje izgubljene utakmice, zato sam i rekao da su to jako slične ekipe po kvaliteti i igranju. Izgubili su tijesno i u jednoj i drugoj utakmici vodile, pa popustile i jasno je da je to ozbiljan i dobar protivnik. Neke sam komponente spomenuo, a dodao bih i golmanice koje su na 37 posto obrana u dvije utakmice i imaju svoju vrijednost. Očekuje nas slična utakmica kao u Norveškoj, ali ja se nadam s manje tehničkih grešaka. Dodajem i odgovor na pitanje o vratarkama i naravno da želimo da nam imaju više obrana, to je statistički uzorak kojeg ne možeš prevariti, ali ono što možemo napraviti je pomoći im da imaju više golmanskih treninga i dati im podršku, a nadamo se da ćemo uskoro ponovno imati trenera golmana jer ga u kratkom razdoblju nismo imali jer nam je Stevanović imao zdravstvenih problema. Na meni kao treneru je da dam više prilike drugoj golmanici i to su opcije koje ja kao trener imam. Ja sam uvjeren da mi igramo puno bolje, ali nismo cjeloviti i uvijek nam jedan ili dva segmenta puno odskaču o odnosu na protivnika i to je nemoguće stići. Mi smo sad bili duplo bolji nego što smo bili u Norveškoj, ali smo sada imali manji broj obrana i lošu realizaciju sedmeraca. To su dvije jako bitne komponente ako želiš pobijediti izvrsnu ekipu. Mi moramo biti na 100 u svim važnim segmentima da bi ostvarili jednu veliku pobjedu jer mi ovdje ipak nismo favoriti. Ponavljam mi smo ostvarili svoj cilj ulaskom u Europsku ligu, ali nikako ne želimo igrati loše, želimo pobijediti i popraviti našu igru i imati manje tehničkih pogrešaka – rekao je Babić.

Istog dana, u nedjelju od 18 sati, igrat će Sola i Debrecen.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti