Petak, 24. ožujka 2023.

Bankarica klijentima s računa maznula više od 10.000 eura

Tereti je se da je, radi prikrivanja prisvajanja novca, sastavljala potrebnu dokumentaciju za isplatu na kojoj je vlastoručno potpisivala klijente lažno prikazujući da je novac isplaćen njima

Preporučujemo

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. prosinca 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnje hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje da je počinila produljeno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te produljenog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 50-godišnjakinja od srpnja 2020. do siječnja 2022. godine u mjestu kraj Koprivnice, kao službenica ovlaštena za obavljanje transakcija prema nalozima klijenata banke, bez znanja i ovlaštenja osmero vlasnika, podigla novac s njihovih štednih i tekućih računa otvorenih u toj banci (ukupni iznos veći od 82.000 kuna) i zadržala ga za sebe.

Tereti je se da je, radi prikrivanja prisvajanja novca, sastavljala potrebnu dokumentaciju za isplatu na kojoj je vlastoručno potpisivala klijente lažno prikazujući da je novac isplaćen njima, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti