Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Beba i dalje na aparatima, policija: ‘Nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela’

Dvomjesečna beba nepromijenjenog je stanja u odnosu na dan prije, u komi i na respiratoru, a EEG uređaj pokazuje minimalnu moždanu aktivnost

Preporučujemo

Kao što smo već izvijestili, na području Turopolja u nedjelju oko 17.30 sati na zasad neutvrđen način došlo je do ozljeđivanja djeteta kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno.

Zagrebačka policija u utorak je priopćila kako kroz dosadašnje kriminalističko istraživanje koje je provedeno u suradnji s nadležnim institucijama nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela.

Kako je neslužbeno rečeno u bolnici, riječ je o novorođenčetu, u dobi od dva mjeseca, koje su primili u teškom stanju. Beba ne može samostalno disati te je i dalje na aparatima. Ima edem mozga za koji je liječnicima teško reći kako je nastao, pišu 24sata.

Prema informacijama liječnika, beba je bila reanimirana već kod svoje kuće, navodno ju je pokušavao oživiti otac nakon što je primijetio da je dijete klonulo, beživotno, i da ne plače. Pozvao je Hitnu pomoć, koja je nastavila s oživljavanjem i uspjela je reanimirati srce djeteta.

Prema neslužbenim informacijama, roditelji su navodno policiji rekli da je dijete ispalo iz kolica. Riječ je o mladoj obitelji koja se u ulicu, odnosno zgradu u kojoj se reanimacija odigrala, doselila tek nedavno i žive tu kao podstanari, dok je vlasnik stana iz Zagreba.

Dvomjesečna beba nepromijenjenog je stanja u odnosu na dan prije, u komi i na respiratoru, a EEG uređaj pokazuje minimalnu moždanu aktivnost, doznaju 24sata. Ta će se aktivnost, nažalost, posve ugasiti kroz koji dan i praktički je sigurno da maleni dječak neće preživjeti. U mozgu ima hematom, a na glavi nisu vidljive vanjske ozljede. Jednako tako, dijete po tijelu nema drugih ozljeda.

Liječnici potvrđuju da je hematom mogao nastati od pada iz kolica ili krevetića. Druga mogućnost koju liječnici uzimaju u obzir je da je dijete udahnulo hranu u pluća zbog čega se gušilo i što je dovelo do zastoja rada srca i prestanka disanja.

Srce je ponovno nakon toga povratilo otkucaje, ali je mozak predugo bio bez kisika. Je li se odvio takav scenarij, a pad još dodatno pridonio tragediji, u ovom trenutku se sa sigurnošću ne zna. Dijete je na KBC Zagreb dovezla Hitna pomoć koja je pozvana nakon što je otac, navodno, primijetio da je dječačić prestao disati i reanimirao ga do dolaska hitne.

Inače, dječak je rođen iz takozvane “nekontrolirane trudnoće”, što znači da majka cijelu trudnoću nije išla ginekologu na redovite preglede.

- Advertisement -

Najnovije objave