Petak, 24. svibnja 2024.

Bivša sisačko-moslavačka županica osuđena zbog korupcije, odmah odvedena u Remetinec

Lovrić Merzel proglašena je krivom zbog primanja 100.000 € mita od Željka Žužića, a njezin nećak Dalibor Rožanković da je za te novce kupio stan u Diklu

- Oglas -

Bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel (SDP) na zagrebačkom je Županijskom sudu izrečena presuda.

Njoj, kao i suoptuženicima stavlja se na teret cijeli niz koruptivnih nedjela. Svi su proglašeni krivima, javlja HRT.

Lovrić Merzel proglašena je krivom zbog primanja 100.000 € mita od Željka Žužića, a njezin nećak Dalibor Rožanković da je za te novce kupio stan u Diklu.

- Oglas -

Prošlo je osam godina otkako je Lovrić Merzel uhićena. Godinu dana kasnije, 2015. godine je podignuta optužnica, nakon čega se čekalo tri godine na početak suđenja. Suđenje je prvo počelo u lipnju 2018., no nije prošlo glatko – tadašnji sudac u postupku nije htio prihvatiti nagodbu između jednog suokrivljenika i USKOK-a, kasnije se povukao iz cijelog postupka, pa je suđenje počelo u rujnu 2018. praktički ispočetka.

Optužnica protiv Marine Lovrić Merzel potvrđena je još potkraj 2015., no početak suđenja odgađan je nekoliko puta jer je tadašnji sudac Ivan Turudić odbijao prihvatiti nagodbu USKOK-a sa suokrivljenim Željkom Žužićem, koji je još 2016. priznao da je bivšoj županici dao 100.000 eura mita.

USKOK-ovom optužnicom su uz Lovrić Merzel, Žužića, Bernarda Popeca i Dalibora Rožankovića obuhvaćeni i predsjednik NO-a Cesta Sisak Silvijo Kobešćak i bivši čelnik Hrvatskih šuma Zvonko Rožić, koji se, kao i Žužić, također nagodio s tužiteljstvom.

Doznaje se da je Lovrić-Merzel odmah odvedena u Remetinec, a presudu je dočekala sa suzama u očima…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti