Subota, 3. prosinca 2022.

Bliži se Martinje, policija najavila pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača

Prilikom provođenja pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bit će posvećena nadzoru mladih vozača i recidivista

Preporučujemo

Bliži se blagdan svetog Martina, najpoznatiji po narodnom običaju ‘krštenja mošta’ te povećane konzumacija alkoholnih pića.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke podsjećaju sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuju osjećaj odgovornosti vozača, istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača zbog čega dolazi do prometnih nesreća.

Apelira se na sve sudionike u prometu, a posebno vozače, da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkoholna pića, već da koriste usluge taksi-službe ili javnog prijevoza odnosno da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića.

U cilju sprečavanja najtežih posljedica prometnih nesreća od 11. do 14. studenoga na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača u sklopu kojeg će se u petak, 11. studenoga, provesti akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.

“Prilikom provođenja pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bit će posvećena nadzoru mladih vozača i recidivista, a tijekom provođenja pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača policajci će sankcionirati i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa”, poručili su iz PU koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti