Petak, 2. lipnja 2023.

Božićni poklon Matice hrvatske Koprivnica Gimnaziji Fran Galović

Donaciju je ravnatelju Gimnazije Vjekoslavu Robotiću predao Dražen Ernečić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici

Obilježavajući 180. obljetnicu najstarije hrvatske kulturne ustanove Matice hrvatske (1842.) kroz cijelu godinu Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici brojnim je donacijama knjiga podravskim školama, udrugama i zaslužnim pojedincima donirao knjige iz svojih biblioteka.

Posljednju ovogodišnju, 18. po redu donaciju, uz poruku Božić s knjigom Matice hrvatske, koprivnički Ogranak Matice hrvatske poklonio je Gimnaziji Fran Galović u Koprivnici.

Donaciju je ravnatelju Gimnazije Vjekoslavu Robotiću predao Dražen Ernečić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici.

U donaciji su dvije novoobjavljene knjige iz edicije Povijest Hrvata 1-7, Hrvatske zemlje u kasnom srednjem vijeku i Hrvatske zemlje nakon 1918., potom Matičin znanstveni časopis Prirodoslovlje na čijoj se naslovnici nalazi Koprivnica i u kojem su objavljeni radovi o fizičaru i prvom koprivničkom gimnazijskom ravnatelju Mili Cindriću i znanstveniku, humanisti i sportašu dr. Žarku Dolinaru te poštanska marka 750 godina prvog spomena Koprivnice (1272.-2022.) koja je realizirana u suradnji Hrvatske pošte, Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici i koprivničkog gimnazijalca i akademskog slikara Zlatka Kauzlarića Atača i dizajnerice Alenke Lalić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti