Utorak, 18. siječnja 2022.

Božinović komentirao popuštanje mjera od 1. ožujka

Ako se nastave sadašnji trendovi, mi ćemo uoči 1. ožujka biti u poziciji da promišljamo možemo li i što dalje popuštati, istaknuo je

Preporučujemo

Na konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite ministar Božinović je rekao kako je danas 13 posto manje oboljelih nego u srijedu prije tjedan dana.

– Ako se tako nastavi, to nam otvara mogućnost novih mjera – najavio je Božinović.

Vezano uz izjave o popuštanju mjera od 1. ožujka u Istarskoj županiji, Božinović kaže kako su iz tamošnjeg županijskog Stožera u utorak pojasnili da će o tome uputiti zahtjev nacionalnom Stožeru, što je jedini ispravni put jer ni jedan lokalni stožer ne može odlučivati kad će primjenjivati mjere popuštanja.

– Nije problem lokalna inicijativa, ali kad se najavljuju nove mjere treba ih iskomunicirati unutar stožera i s drugim stožerima. Ne možete o strateškim pitanjima odlučivati na lokalnoj razni, a da se pritom ne konzultira nacionalni Stožer – rekao je Božinović.

– Ako se nastave sadašnji trendovi, mi ćemo uoči 1. ožujka biti u poziciji da promišljamo možemo li i što dalje popuštati, a ne o zaoštravanju mjera, istaknuo je Božinović dodavši kako je prva reakcija svih koji dođu u Hrvatsku da u svojim državama ne mogu raditi mnogo toga što mogu kod nas.

- Advertisement -

Najnovije objave