Nedjelja, 1. listopada 2023.

Božinović: U mjere popuštanja idemo vrlo oprezno i promišljeno

Božinović je rekao kako je činjenica da Hrvatska uspijeva još uvijek držati ovu epidemiološku sliku pod kontrolom

- Advertisement -

Nacionalni stožer Civilne zaštite oprezno promišlja o postupnom popuštanja epidemiološkh mjera, ocijenio je u nedjelju voditelj stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

”U mjere popuštanja idemo vrlo oprezno i promišljeno. Primjenjivat će se tako da se neće primijeniti sve i odjednom. Tu se mora čuti mišljenje ministarstava i struke”, kazao je.

Božinović je rekao kako je činjenica da Hrvatska uspijeva još uvijek držati ovu epidemiološku sliku pod kontrolom.

- Advertisement -

“Od starta imamo dvocifreni broj novooboljelih osoba i činimo sve da linearni rast se održi što je moguće više jer nam to daje mogućnost da se aktivira gospodarstvo. To je interes svih, a bez suradnje građana ne bismo došli u situaciju u kojoj možemo promišljati o mjerama koje će potaknuti određene dijelove gospodarstva”, dodao je.

Božinović je istaknuo da su u nedjelju produžene odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, o mjerama prilikom sklapanja braka i odluka o stavljanju u uporabu dječjih igrališta i sportskih igrališta. Te mjere će trajati najranije najranije do 4. svibnja.

Uz to, potvrdio je da je iz desetak županija stigao zahtjev za ukidanje e-propusnica.

”Postoje neke koje su tražile da se formira nekoliko područja na kojima ne trebaju e-propusnice, a postoji inicijativa Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se spoje i da ne treba propusnica. Nakon konferencije ćemo donositi odluke, ali velik dio predloženog mislim da će stožer usvojiti”, zaključio je.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti