Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Brojni ljubitelji dobre kapljice uživali u ‘Vinskoj turi Starigradom’

Obitelji Hrženjak, Kovač, Lazar, Sesvečan, Lonjak, Galinec, Jug, Šostarić i Lončar u svojim klijetima, podrumima i kućama pripremili su svoja najbolja vina

- Oglas -

Ljubitelji vinske kapljice, domaće hrane i rekreacije prošle subote ponovno su došli na svoje.

Naime, u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice i uz pomoć Udruge vinogradara i voćara Fran Galović Koprivnica održala se ‘Vinska tura Starigradom’.

Kvalitetna podravska vina poslužena uz domaće specijalitete u opuštajućoj goričkoj atmosferi koju oplemenjuju kajkavske popevke, stihovi i dosjetke vezane uz vinske svetkovine, karakteristike su bile i ove vinske ture u sklopu projekta PodraVina, čije službeno otvorenje se očekuje početkom jeseni.

- Oglas -

Stotinjak rekreativaca i sudionika ture okupilo se na parkiralištu kod Podravkinog rekreacijskog centra u Starigradu odakle su krenuli u cjelodnevnu šetnju starigradskim bregima.

Vinska tura Starigradom okupila je brojne vinoljupce
Vinska tura Starigradom okupila je brojne vinoljupce // Foto: Facebook Udruga vinogradara i voćara Fran Galović

Obitelji Hrženjak, Kovač, Lazar, Sesvečan, Lonjak, Galinec, Jug, Šostarić i Lončar u svojim klijetima, podrumima i kućama pripremili su svoja najbolja vina, a među njima bila su vina okićena zlatnim i srebrnim medaljama na raznim natjecanjima u regiji poslužena uz finu domaću hranu, kajkavske popevke i stihove podravskih pjesnika.

Osim u dobroj kapljici, zaljubljenici u vinske ture mogli su uživati u raznim domaćim specijalitetima kao što su sir, prgice, špek, kobase, kosana mast, štruklji, makovnjača, klipići, zlevanka ali i puževi na burgundski način.

Za sve one koji su propustili ovu šetnju Starigradom iduća vinska tura ‘Od kletice do kletice’ u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Soviljnjak predviđena je za nedjelju, 9. lipnja u Rasinji.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti