Srijeda, 17. travnja 2024.

Bruno Ritoša oprostio se od suđenja: ‘Nije lako nositi se s teškim situacijama, no bilo je puno više ugodnih trenutaka’

'Najviše se zahvaljujem obitelji i supruzi Moniki koja je često trpjela zbog puno odlazaka od kuće', rekao je Ritoša

- Oglas -

Bruno Ritoša, nogometni sudac rodom iz Hlebina koji već 12 godina živi u Koprivnici, finalom Županijskog kupa oprostio se od suđenja.

– Sve je počelo sad već davne 2007. godine kad sam na nagovor tadašnjeg kolege iz školskih klupa, a kasnijeg vjenčanog kuma Nikole Martinage, položio za suca. Kako sam do tada igrao i imao određenih poteškoća s koljenom, suđenje je bilo jedan od načina da se ne udaljim od nogometa – rekao nam je Bruno Ritoša, inače zaposlen kao nastavnik informatike u osnovnoj školi.
Bruno Ritoša
Nikola Novak, Bruno Ritoša i Inesz Balint Molvarec // Foto: Facebook

I u suđenju, kao i u svakom poslu, ima onih ugodnih i lijepih trenutaka, ali nažalost ponekad i onih malo manje ugodnih.

– Kroz sve ove godine kao sudac stekao sam puno prijatelja na terenu i izvan njega. Najljepši trenuci osim druženja s kolegicama i kolegama je zasigurno kad se neki važniji susreti odrade sa što manje grešaka i kad vam obje ekipe stisnu ruku i čestitaju na dobro obavljenom poslu. Jedan od trenutaka koje ću pamtiti je dijeljenje pravde na prijateljskom susretu reprezentacije Hrvatske i Vijetnama u futsalu. Također sudio sam i Svjetsko prvenstvo odvjetnika u Medulinu. Suđenje nekoliko finala po turnirima u našoj okolici također je znak da ste dobro odradili cijeli turnir i te se trenuci pamte – ističe Bruno.

- Oglas -

Neugodni trenuci su posebna priča u životu svakog suca. Onima u višim rangovima u posljednje vrijeme pomaže VAR, no u nižim rangovima nema ‘popravnog’.

– Kod tih neugodnih situacija bitno je da ih što prije zaboraviš i okreneš se onim lijepim trenucima kojih je bilo puno više. Nositi se s time je i zapravo najteža stvar u životu svakog suca…

Bruno Ritoša
Bruno Ritoša oprostio se na finalu Kupa u Križevcima // Foto: Maurizio Novosel/KŽ sport

Ritoša je stekao zvanje saveznog suca te je sudio 2. HMNL u futsalu, 3. HNL istok, 4. nogometnu ligu te županijske rangove u Koprivničko-križevačkoj i Istarskoj županiji.

– Nadam se da ću ostati u našem nogometu i dalje, ali u nekim drugim ulogama.

Zahvaljujem se i kolegicama i kolegama kojih je bilo puno u proteklih 15-16 godina s kojima je bilo lijepo surađivati. Najviše se zahvaljujem obitelji i supruzi Moniki koja je često trpjela zbog puno odlazaka od kuće – zaključio je Bruno Ritoša.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti