Ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Čak 73 nova slučaja zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 544 slučajeva bolesti Covid-19

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 73 nova slučaja bolesti Covid-19.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata.

Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku, a virus je u ovom trenutku aktivan na cijelom području županije.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 193 slučajeva bolesti Covid-19, 20 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju su ukupno 23 osobe.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 544 slučajeva bolesti Covid-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa i nagli porast broja novoobljelih, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju privatna druženja i okupljanja kao i općenito prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Podsjećamo, jučer je na snagu stupila odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja koju je donio nacionalni Stožer civilne zaštite.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Najnovije objave