Subota, 4. prosinca 2021.

Capak o najavama uvođenja covid potvrda za zatvorene prostore nakon 1. studenog: ‘Ništa od toga’

Capak je i u utorak govorio o proširenju upotrebe covid potvrda kada je također rekao da se o tome ne razmišlja, no vjeruje da bi o tome uskoro moglo biti govora

Preporučujemo

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, demantirao je navode da bi se nakon 1. studenog mogle uvesti covid potvrde za ugostiteljske objekte, trgovačke centre, proslave, festivale i sva okupljanja u zatvorenom prostoru.

Za 10-ak dana kreću obvezne covid potvrde za kafiće, restorane, trgovačke centre, proslave…?

– Ništa od toga – kratko je odgovorio za Dnevnik.hr.

Oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš.

“Pročitao sam da se u medijima navodi da kreće upotreba od 1. studenog. Nije još preciziran niti rok niti opseg. Načelno se razgovara o svemu”, kazao je.

Capak je i u utorak govorio o proširenju upotrebe covid potvrda kada je također rekao da se o tome ne razmišlja, no vjeruje da bi o tome uskoro moglo biti govora.

“Zemlje na zapadu ih sve šire koriste kao vrstu pritiska na necijepljenje. Jer oni koji su cijepljeni imaju prednosti, to je vrsta pritiska na necijepljene. Mi nemamo nikakav plan, ali je izvjesno da ćemo o tomu razgovarati. Rekao bih da je uvođenje covid potvrda u zdravstvo uspjelo. Više nemamo nikakvih problema oko toga. Rekao bih da će uskoro početi razgovor o njihovom proširenju”, rekao je Capak.

Najnovije objave