Subota, 18. svibnja 2024.

Car, Papac, Kovačec i Rerih ušli u najviša tijela Mladeži HDZ-a

Predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak predstavio je ciljeve koje planiraju postići u novome dvogodišnjem mandatu

- Oglas -

U nedjelju je održan XVI. Opći sabor Mladeži HDZ-a.

U radu Općeg sabora Mladeži HDZ-a u zagrebačkom hotelu Sheraton uživo su sudjelovali predsjednik Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Ivan Car (Koprivnica) i potpredsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Fran Papac (Koprivnički Bregi), dok su izaslanici za Opći sabor Nikola Kovačec (Koprivnica), Florijan Tremski (Koprivnica), Ivan Rerih (Virje) i Dolores Popijač (Koprivnica) u radu Općeg sabora sudjelovali putem video linka iz stranačkih prostorija u Koprivnici, priopćili su iz tajništva koprivničko-križevačkog HDZ-a.

U Nacionalni odbor Mladeži HDZ-a izabrani su Nikola Kovačec (Koprivnica) i Ivan Rerih (Virje), dok je u Nacionalnom odboru Mladeži HDZ-a po funkciji predsjednik Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Ivan Car, ujedno i član proširenog predsjedništva Mladeži HDZ-a.

- Oglas -

Na Općem saboru Mladeži HDZ-a sudjelovao je i predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici HDZ-a Branko Bačić i Zdravka Bušić, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica i predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Mislav Herman.

Mladež HDZ-a s vodećim ljudima stranke na Općem saboru
Mladež HDZ-a s vodećim ljudima stranke na Općem saboru // Foto: HDZ

U svom obraćanju sudionicima XVI. Općeg sabora Mladeži HDZ-a predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković naglasio je nastavak borbe protiv pandemije i povećanja broja cijepljenih kao zajednički prioritet povratku u normalniji život. Dodao je kako je pred Hrvatskom realizacija ključnih strateških ciljeva i projekata.

– Naredne godine dovršit će se izgradnja Pelješkog mosta, što je suverenistički projekt trajnog spajanja državnog teritorija. Iza nas je i sadržajan politički tjedan u kojem je donesena važna odluka na Vijeću ministara o spremnosti Hrvatske za primjenu Schengenske pravne stečevine. Hrvatska je time na pragu članstva u Schengenskom prostoru, a ispunjavamo uvjete i za ulazak u europodručje, koji očekujemo 2023. – istaknuo je Plenković.

Podsjetio je i kako će se nabavom višenamjenskih borbenih aviona Rafalea, koji u Hrvatsku stižu 2024. godine, dugoročno osnažiti hrvatsko ratno zrakoplovstvo i vojska.

– U idućih 10 godina osigurali smo 25 milijardi eura iz Europske unije. Uz investicije i reforme koje ćemo provoditi, ta sredstva bit će snažan zamašnjak razvoja Hrvatske u svim područjima – poručio je premijer.

- Oglas -

Predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak predstavio je ciljeve koje planiraju postići u novome dvogodišnjem mandatu.

– Okosnica našeg dosadašnjeg zalaganja za mlade je program Mladeži za parlamentarne izbore 2020. – Odgovorno za mlade, koji čini uporište za naše politike te je sastavni dio programa HDZ-a Sigurna Hrvatska za mandatno razdoblje do 2024. – kazao je, uz ostalo, Šimrak.

Istaknuo je i kako Vlada predvođenom premijerom Plenkovićem poduzima niz projekata za uključivanje mladih u društvu, kvalitetnije obrazovanje te aktivne mjere zapošljavanja mladih. Šimrak je poručio kako je pred Mladeži nastavak rada na jakoj političkoj organizaciji mladih koja odgovorno zastupa prioritete mladih te ih uključuje u političke procese.

XVI. Općem saboru Mladeži HDZ-a prethodila je sjednica proširenog predsjedništva Mladeži HDZ-a u subotu, 11. prosinca. Na sjednici je potpredsjednik Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Fran Papac predložen od predsjedništva za političkog tajnika Mladeži HDZ-a što će Nacionalni odbor potvrditi na svojoj idućoj sjednici.

Konstituirajuća sjednica Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

Konstituirajuća sjednica Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održana je u petak, 10. prosinca, u Koprivnici. Na konstituirajućoj sjednici za potpredsjednike su izabrani Ivan Rerih (Virje), Fran Papac (Koprivnički Bregi), Matija Kolarević (Gola) i Antonia Špoljar (Križevci), za člana predsjedništva izabran je Florijan Tremski (Koprivnica), dok je za tajnika izabran Nikola Kovačec (Koprivnica).

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti