Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Četrnaest đurđevačkih osnovnoškolaca i ove je godine dobilo svog pomoćnika u nastavi

Ravnatelj Osnovne škole pozdravio je sve prisutne te čestitao izabranim pomoćnicima te istaknuo kako je ovo hvalevrijedan projekt

Na početku nove školske godine, u zgradi gradske uprave Grada Đurđevca, gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović potpisali su ugovore o radu s 13 pomoćnika u nastavi te jednim komunikacijskim posrednikom na razdoblje od deset mjeseci koji će učenicima s teškoćama u razvoju pomoći u lakšem svladavanju gradiva.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim putem nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.

Ravnatelj Osnovne škole pozdravio je sve prisutne te čestitao izabranim pomoćnicima te istaknuo kako je ovo hvalevrijedan projekt jer je iznimno koristan našim učenicima s teškoćama u razvoju kojima je pomoć u učenju uvelike potreba. Nove pomoćnike u nastavi pozdravio je i gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Ovaj posao je iznimno odgovoran i važan, kako za Vas tako i za učenike kojima pružate pomoć. Svako dijete je drugačije, što znači da je pojedinom učeniku potrebno prilagođavati sadržaje i metode rada, a naš cilj je bio da svako dijete kojem je to potrebno dobije pomoćnika u nastavi. Ovaj cilj uspješno ostvarujemo već sedam godina – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac je još prije sedam godina prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, a sredstava za financiranje projekta svake godine osigurava putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i iz vlastitog proračuna.

Uz zaposlenih 13 pomoćnika i jednog komunikacijskog posrednika, predviđa se zapošljavanje još dva pomoćnika u nastavi i komunikacijskih suradnika te će tako projektom pomoćnici u nastavi brinuti sve zajedno o 16 učenika. Ukupna vrijednost projekta je 724.828,80 kuna, od kojih će Europska unija sufinancirati 652.345,92 kuna, a razliku od 72.482,88 kuna osigurat će Grad Đurđevac iz proračunskih sredstava.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti