Utorak, 27. rujna 2022.

Čiković uoči susreta Koprivnice i Papuka: ‘Idemo na glavu, grist ćemo za bodove’

Papuk iz Orahovice prvo je bio izbačen iz natjecanja, pa je naknadno vraćen nakon žalbe i intervencije Izvršnog odbora HNS-a

Preporučujemo

Zavrzlame oko sudjelovanja Papuka iz Orahovice u Trećoj HNL Sjever su gotove tako da će Koprivnica svoj prvi susret u novoj ligi odigrati danas. Trebalo se igrati za vikend, pa je otkazano, pa je Papuk vraćen u ligu i onda je odlučeno da će se igrati u srijedu, odnosno danas. Igra se na Apašu u 18 sati.

– Većina igrača koji su došli su se uklopili. Žao mi je što se neki od ovih starijih tek vraćaju nakon oporavka od teških ozljeda. Konkretno, riječ je o Brckoviću i Martinčiću koji još ne mogu pratiti taj ritam. Vidjet ćemo kako će mladi igrači reagirati kad krene prvenstvo, jer jedno su treninzi i prijateljske utakmice, a drugo natjecanje u Trećoj ligi. Petorica mlađih koji su nam stigli iz Slavena još nisu igrali seniorski nogomet, ali nadam se da će ih što više dobro reagirati – rekao je Čiković uoči susreta za klupske stranice.

U pripremama je nažalost bilo dosta problema zbog spleta različitih okolnosti, pa na prijateljskim utakmicama nije uvijek bila najjača konkurencija u momčadi, navode.

– Što se tiče samih priprema, odradili smo između 20 do 30 posto jače pripreme nego prošlog ljeta kad smo igrali Četvrtu ligu. Mlađi dečki iz Slavena imaju jako velike trkačke kapacitete i zadovoljan sam kvalitetom odrađenog. Odigrali smo i devet prijateljskih utakmica s manjim brojem igrača. Vjerujem da će ekipa kondicijski biti na visokoj razini.
Konkurencija u Trećoj HNL bit će jača nego u Četvrtoj ligi, a klupski cilj je plasman u sredini ljestvice s pogledom prema Ligi za prvaka.

– Nitko ne voli gubiti. Smatram da imperativ uvijek postoji, unatoč svemu. Meni kao treneru je dobro imati određeni pritisak. Opet, suočavamo se s objektivnim problemima zbog ozljeda, neiskustva i nedovoljnog broja igrača. To će se osjetiti dok krenu kartoni i ozljede. – kaže Čiković.

Papuk iz Orahovice prvo je bio izbačen iz natjecanja, pa je naknadno vraćen nakon žalbe i intervencije Izvršnog odbora HNS-a. Kakva su očekivanja na premijeri?

– U prvom kolu ići ćemo na glavu, maksimalno. Gristi ćemo za prve bodove, ništa nas ne zadovoljava osim pobjede iako nam je na raspolaganju mali broj igrača. Odabrat ću 11 najboljih i očekujem pobjedu – najavio je Tomo Čiković.

Utakmicu Koprivnica – Papuk sudit će Ivan Slunjski uz pomoć Marina Ćosića i Jurice Šprema. Četvrti sudac bit će Nino Šimatović, a delegat Željko Bacinger.

- Advertisement -

Najnovije objave