Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Cilj Mladosti iz Molvi je boriti se za sam vrh ljestvice i odlazak u viši rang

Mladost iz Molvi jesen u Prvoj ŽNL završila je na trećem mjestu. Dugoročna strategija kluba je okupljanje što većeg broja djece i kroz rad s mladima stvarati nogometaše koji će igrati u budućnosti za seniorsku momčad

Preporučujemo

Nogometaši Mladosti iz Molvi odigrali su jako dobru polusezonu u Prvoj ŽNL koprivničko-križevačkoj.

Na zimski odmor Molvarci su otišli s trećeg mjesta prvenstvene ljestvice s 28 osvojenih bodova. Mladost je upisala čak devet pobjeda, jedan remi i dva poraza, uz gol-razliku 34:16. Najbolji strijelci momčadi koju vodi Mario Kos bili su Vjekoslav Belobrk s devet i Dino Bajsić s osam pogodaka. Zanimljivo je da je Mladost pobijedila u svih sedam utakmica na domaćem terenu. Redom su padali Lipa, Osvit, Miklinovec, Panonija, Tomislav-Radnik, Kalinovac i Drava.

U lipnju prošle godine aktualna uprava kluba na čelu s predsjednikom Josipom Vršićem dobila je novi mandat na izbornoj skupštini za nove četiri godine te je zacrtan dugoročni plan kluba, a to je boriti se za sam vrh Prve ŽNL i ako se ukaže prilika – odlazak u viši rang te kontinuirani rad s mlađim uzrastima.

Najveći naglasak dugoročne strategije kluba je okupljanje djece, nižih kategorija natjecatelja, koja se trenutačno natječu u pet dobnih kategorija (U-9, U-11, U-13, U-15 i U17), te kroz rad s mladima stvarati nogometaše koji će igrati u budućnosti za seniorsku momčad.

Također je cilj bio kroz proteklo razdoblje „vratiti“ domaće igrače koji su igrali po drugim sredinama kako bi okosnica seniorske momčadi bio domaći kadar te uz kvalitetne pojedince iz drugih sredina stvoriti momčad koja bi bila spremna boriti se za vrh Prve ŽNL.

– Ti isti igrači su postali ujedno i treneri mlađih kategorija kluba (Zoran Marić, Vjekoslav Kolar, Patrik Jagar). Rade svakodnevno s više od 70 djece na što smo posebno ponosni – istaknuo je tajnik molvarske Mladosti Josip Kolar.

Vezano za proteklu polusezonu, što se tiče seniorske momčadi, Kolar ističe kako su zadovoljni trenutačnim plasmanom među prva tri  kluba na ljestvici najboljih županijskih ligaša.

– Valja naglasiti da ni jedno od odigranih 12 kola nismo odigrali u ‘najjačem’ sastavu zbog kartona i koronavirusa, odsutnosti zbog posla igrača ili ozljeda. Dojam je stoga da smo mogli ostvariti čak i bolji plasman. U proljetnom dijelu sezone plan je ‘pojačati’ se s jednim ili dva kvalitetna igrača te, ako se ukaže prilika i zaobiđu nas ozljede, boriti se za sam vrh do kraja sezone – poručio je Kolar.

Inače, vodeća na ljestvici je Sloga iz Koprivničkog Ivanca s 34 osvojenih bodova, dok je kunovečko Bratstvo na drugom mjestu s 30 bodova.

– Moramo spomenuti da klub normalno funkcionira zahvaljujući sredstvima iz općinskog proračuna te smo izuzetno zadovoljni suradnjom s Općinom Molve na čelu s načelnikom Zdravko Ivančanom, koji ima “sluha” za sport i bez čije potpore klub inače ne bi mogao normalno funkcionirati – zaključio je tajnik Mladosti Josip Kolar.

- Advertisement -

Najnovije objave