Petak, 3. veljače 2023.

Članica udruge Bolje sutra Mirjana Horvat u novom spotu MUP-a i PU koprivničko-križevačke

Cilj spota je poticanje empatije prema osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi u potencijalno opasnim situacijama u prometu

Preporučujemo

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca, a povodom toga udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra surađivala je u petak, 27. studenog, s MUP-om i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom na zanimljivoj aktivnosti.

U okolici koprivničke policijske postaje, članica udruge Bolje sutra Mirjana Horvat sudjelovala je u snimanju spota koji će se prikazivati na MUP-ovim sredstvima informiranja, kao i na nacionalnim televizijama.

Policajka za prevenciju PU koprivničko-križevačke Maja Gregurović, rekla je kako je cilj spota poticanje empatije prema osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi u potencijalno opasnim situacijama u prometu.

– Apelira se na svijest građana i njihovu empatiju, kako bismo znali kome treba pomoći, kada i kako. Svima nam je u određenim situacijama potrebna pomoć, no na način da osobe kojima je ona potrebna nemaju osjećaj da ih netko žali, već da građani znaju prepoznati situaciju kada vide slijepu i slabovidnu osobu, osobu u kolicima ili osobu koja se otežano kreće, da joj pristupe na odgovarajući način, pitaju ju je li joj potrebna pomoć – objasnila je Maja Gregurović.

Osim Mirjane Horvat iz udruge Bolje sutra u spotu će opasne situacije u prometu ‘proživljavati’ i član udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Mario Šutalo.

Spot će biti preveden i na hrvatski znakovni jezik.

član udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Mario Šutalo

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti