Subota, 15. lipnja 2024.

Članovi DVD-a Štaglinec u kampu vatrogasne mladeži u Fažani

Druženje, nova prijateljstva i osjećaj pripadnosti kolektivu velike hrvatske vatrogasne obitelji glavne su niti vodilje svih smjena u kampu u Fažani

- Oglas -

Članovi mladeži DVD-a Štaglinec, njih 20, s voditeljicama Melanijom Zagorščak, Valentinom Bukvić i Iskricom Forko-Međimurec borave u Fažani gdje sudjeluju u radu pete smjene kampa vatrogasne mladeži.

Mladež DVD-a Štaglinec u Fažani
Mladež DVD-a Štaglinec u Fažani // Izvor fotografije: DVD Štaglinec

Zajedno s vatrogasnom mladeži iz ostatka Hrvatske, mladi vatrogasci DVD-a Štaglinec svakodnevno izvršavaju zadatke te se druže i zabavljaju, a sve kroz učenje o vatrogastvu, humanitarnom dobrovoljnom radu i zajedništvo.

Također, u sklopu boravka u kampu posjetili su i Nacionalni park Brijuni gdje su obišli otok Veliki Brijun te se susreli s koprivničkim vatrogascima Darkom Lončarekom i Markom Sršekom koji tamo obavljaju treću smjenu redovne dislokacije.

- Oglas -
Mladež DVD-a
Mladež DVD-a // Izvor fotografije: DVD Štaglinec

Druženje, nova prijateljstva i osjećaj pripadnosti kolektivu velike hrvatske vatrogasne obitelji glavne su niti vodilje svih smjena u kampu u Fažani.

“Od usvajanja znanja vezanog za vatrogastvo, vatrogasnih igrica do sportskih aktivnosti i izleta, za sve sudionike Kamp nudi brojne zanimljivosti. Naravno, tu je i neizostavno kupanje i morske radosti kao i druženje te sklapanje prijateljstava koja će se, vjerujemo, nastaviti i u budućnosti. Vatrogasna mladež temelj je opstojnosti vatrogasne djelatnosti, a upravo ovakvim sadržajima privlačimo mlade u vatrogasne redove”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković prilikom otvaranja ovogodišnjeg kampa.

Mladež DVD-a u Fažani
Mladež DVD-a u Fažani // Izvor fotografije: DVD Štaglinec

U deset ovogodišnjih smjena u Fažani boravit će više od 1000 djece iz 88 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Mladež DVD-a u Fažani
Mladež DVD-a u Fažani // Izvor fotografije: DVD Štaglinec
Članice DVD- Štaglinec i koprivnički vatrogasci
Izvor fotografije: DVD Štaglinec
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti