Srijeda, 7. prosinca 2022.

Članovi HVIDRA-e Đurđevac i 3. bojne 105. brigade položili vijence za hrvatske branitelje na spomen području Trokut-Novska

Na bojišnici zapadne Slavonije sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije

Preporučujemo

Na spomen području Trokut-Novska održana je svečana komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu.

Svake se godine na dan početka operacije Orkan, 29. listopada, odaje počast za 314 branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja.

Na bojišnici zapadne Slavonije sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije, a u spomen na poginule branitelje iz Đurđevca, Koprivnice i Križevaca te okolnih općina vijenac je položila i delegacija HVIDRA-e Đurđevac i delegacija 3. bojne 105. brigade.

Nakon svete mise, uslijedio je prigodni program prisjećanja na Domovinski rat i doprinos hrvatskih branitelja borbi za slobodu i samostalnost Hrvatske.

Delegacije su ovom prilikom posjetile i zapalile svijeće kod spomen ploča u Bairu za poginule suborce Zlatka Zubića i Tomu Čižmešinkina.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti