Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Članovi KUD-a Petar Preradović Lucija i Dorian potpisali ugovor s ansamblom LADO

Jako smo sretni i ponosni što možemo biti dio ansambla LADO i veselimo se novim iskustvima, istaknuli su Lucija i Dorian

- Advertisement -

Sjajne vijesti stigle su iz đurđevačkog Kulturno-umjetničkog društva Petar Preradović. Naime, talentirani i vrijedni članovi KUD-a Lucija Lenardić i Dorian Rupčić potpisali su ugovore s najpoznatijim nacionalnim profesionalnim folklornim ansamblom LADO.

“Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO raspisao je natječaj za nekoliko radnih mjesta. Prijavili smo se, a audicija se sastojala od pjevnog i plesnog dijela prilikom čega se ocjenjivao raspon glasa kandidata, slušne i plesne sposobnosti. Nekoliko dana nakon audicije pozvani smo na liječnički pregled te potom dobili poziv i ponudu za zamjenska radna mjesta u ansamblu. Jako smo sretni i ponosni što možemo biti dio ansambla LADO i veselimo se novim iskustvima”, rekla je Lucija.

Lucija i Dorian
Lucija i Dorian // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Podsjetimo, Lucija i Dorian su pod vodstvom mentorice i umjetničke voditeljice KUD-a Kristine Benko Markovica osvojili prvo mjesto na natjecanju DRMEŠ-DA!, a na kojem su se predstavili njenom koreografijom.

- Advertisement -

Također, Lucija je 2018. osvojila nagradu za najplesačicu na istoj manifestaciji, a potom su zajedno bili najbolji na natjecanju ‘Čardaš po naše’ sa savršenom izvedbom međimurskog folklora.

“Od 2011. smo zajedno u KUD-u Petar Preradović, od 2020. u Folklornom ansamblu Ivan Goran Kovačić u Zagrebu, a od početka idućeg tjedna i zajedno u LADU”, rekao je Dorian koji će svoje bogato plesačko, folklorno iskustvo moći pokazati na pravom mjestu i u najboljem okružju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti