Petak, 3. veljače 2023.

Članovi Udruge slijepih sudjelovali u komunikacijskim radionicama

Radionice su osmišljene s ciljem poticanja socijalnog kontakta i povezanosti kod članova Udruge slijepih te osvještavanja verbalne i neverbalne komunikacije, kao i njene važnosti za kvalitetnu interakciju

Preporučujemo

U sklopu trogodišnjeg programa „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, završen je 2. ciklus komunikacijskih radionica u kojima su sudjelovali članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Četiri radionice planirane za drugu programsku godinu održane su u Koprivnici gdje su članovi s tog područja aktivno sudjelovali te kroz različite i zanimljive aktivnosti radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji i uključenosti. Ove godine uvedena je i radionica posvećena tehnologijama koje slijepim osobama uvelike olakšavaju svakodnevne aktivnosti, no potrebno je savladati njihovu uporabu.

Radionice su osmišljene s ciljem poticanja socijalnog kontakta i povezanosti kod članova Udruge slijepih te osvještavanja verbalne i neverbalne komunikacije, kao i njene važnosti za kvalitetnu interakciju.

”Korisnici su s veseljem sudjelovali u programu i našim susretima koji su se održavali u Coworking prostoru Doma mladih u Koprivnici, a ovim aktivnostima upotpunili smo njihovu svakodnevicu i aktivno utjecali na njihov suživot u zajednici”, ističu u Udruzi slijepih.

Program „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!“ Udruga slijepih realizirala je već kroz dva ciklusa, a treći je započeo 1. lipnja 2020. godine. Cilj programa je pružiti osobama s oštećenjem vida, članovima Udruge, srednje i starije životne dobi iz pretežito ruralnih područja Županije psihosocijalnu podršku kroz proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici, a time utjecati na veću samostalnost, neovisno življenje i bogatiji društveni i kulturni život.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti