Utorak, 30. svibnja 2023.

Dan narcisa: brojni Đurđevčani podržali borbu protiv raka dojke

Ovom akcijom nastoji se podići društvena svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke

Na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu, unatoč kiši, u subotu je još jednom uspješnom humanitarnom akcijom u organizaciji članica Udruge Narcise obilježen Dan narcisa, dan kada se cvijećem simbolizira borba protiv raka dojke.

Ovom akcijom nastoji se podići društvena svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke, a brojni su građani prijepodne iskoristili kako bi podržali ovu hvalevrijednu akciju. Prigodnom prodajom narcisa nastoji se podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu.

Uz narcise, članice udruge dijelile su i edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva. Svoj štand su ukrasile mnogobrojnim kreativnim i šarenim ručnim radovima koje vrijedne članice izrađuju u slobodno vrijeme.

Akciju su uz brojne građane kupnjom narcisa podržali i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči, priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti