Utorak, 5. srpnja 2022.

Dan otvorenih vrata u novouređenoj đurđevačkoj knjižnici

Predstavit će se programi i aktivnosti koji se svakodnevno provode na svim odjelima knjižnice

Preporučujemo

Đurđevačka će knjižnica u sklopu Picokijade u petak, 24. lipnja, od 7 do 15 sati otvoriti vrata za sve svoje korisnike, ali i za sve zainteresirane koji će to tek postati.

Predstavit će se programi i aktivnosti koji se svakodnevno provode na svim odjelima knjižnice, a svi zainteresirani moći će razgledati i obnovljeni odjel za odrasle te dječji i studijski odjel.

“Tijekom cijelog dana provodit će se edukativne posjete djece i odraslih upoznajući ih s odjelima i aktivnostima koje se odvijaju na njima, a kroz posterska izlaganja moći će vidjeti raznolikost programa koji se redovito provode s inkluzivnim skupinama naše lokalne zajednice”, istaknuli su iz đurđevačke knjižnice.

Posjetitelji će moći zaviriti i u Makerspace prostor gdje će biti izloženi AQ:bit setovi, Boson setovi, micro:Maqueen roboti te uživo vidjeti rad 3D printera pomoću kojeg će, prigodno, isprintati 3D pijetla.

Također, knjižničarke će u parku kraj đurđevačke Osnovne škole u 10 sati izvesti igrokaz prema slikovnici Silvije Šesto ‘O devama i velikom srcu Đurđevca’, a koju je Knjižnica izdala prije tri godine.

Božica Jelušić
Božica Jelušić // Foto: Grad Đurđevac

Od 12 sati slijedi književni susret s poznatom đurđevačkom književnicom Božicom Jelušić koja će djeci čitati svoje slikovnice – Pjeska, Bakomat, Legendu o Picokima i Priču o Jakovu oblaku.

Nakon susreta s djecom, otvorit će se i novi ulaz na odjelu za odrasle.

Do kraja dana knjižničarke će se družiti s mještanima u prostorima knjižnice te uz kavu, čaj i kolače razgovarati o budućim aktivnostima i planovima knjižnice.

“Također, besplatno će se učlanjivati novi korisnici koji će pritom dobiti paketiće iznenađenja, a oni malo zaboravljiviji moći će vratiti knjige koje su malo duže zadržali kod sebe”, ističu iz đurđevačke knjižnice.

- Advertisement -

Najnovije objave