Petak, 12. travnja 2024.

Daniel Unger izabran u Skupštinu Hrvatske gospodarske komore, KTC ulaže milijune u solarne elektrane

Predstavnica KTC-a je kazala kako tvrtka namjerava uložiti šest milijuna kuna vlastitih sredstava u investiciju alternativnih oblika energije, primarno u segmentu izgradnje solarnih elektrana

- Oglas -

U prostorijama HGK ŽK Koprivnica u četvrtak je održana sjednica Gospodarskog vijeća kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Sjednicu je vodio predsjednik HGK ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj koji je uvodno rezimirao aktualno gospodarsko stanje s naglaskom na problem rasta cijena energenata, a time posredno i rast cijena usluga i roba, izvijestila je Služba ureda župana.

Članovi Vijeća na sjednici su jednoglasno potvrdili izbor predsjednika Uprave Podravske banke Daniela Ungera za člana Skupštine HGK s područja Koprivničko-križevačke županije, a potom je direktorica Sektora za industriju i održivi razvoj pri HGK Marija Šćulac Domac održala prezentaciju na temu rasta cijena energenata.

- Oglas -

Članovi Vijeća uključili su se u raspravu u kojoj su iznijeli probleme s kojima se zbog povećanja cijena u energetskom sektoru suočavaju u poslovanju, pa su tako predstavnici tvrtke Dergez upozorili kako je cijena energije porasla za 300 posto te kako sada energetska stavka u konačnoj cijeni proizvoda više ne iznosi desetak posto već je narasla na čak 40 posto.

Istu su problematiku naveli i ostali proizvođači, a predstavnica KTC-a je kazala kako tvrtka namjerava uložiti šest milijuna kuna vlastitih sredstava u investiciju alternativnih oblika energije, primarno u segmentu izgradnje solarnih elektrana.

Zamjenik župana Ljubić je istaknuo kako je porast cijena energenata prouzročio probleme u javnom sektoru, posebno u dijelu zdravstvenih i obrazovnih ustanova nad kojima Županija ima nadležnosti te dodao kako je potrebno pronaći modele za osiguranje alternativnih oblika zelene energije u čemu bi glavna potpora trebala doći od strane države i mjera koje je Vlada RH krenula provoditi u prvom valu poskupljenja.

Podsjetimo, Gospodarsko vijeće HGK ŽK Koprivnica okuplja predstavnike vodećih tvrtki u Koprivničko-križevačkoj županiji, izabrano je u ožujku ove godine na mandat od četiri godine i broji 15 članova.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti