Nedjelja, 2. listopada 2022.

Danijela Matijašić iz koprivničkog restorana Štagelj srebrna u izradi torte na Danima hrvatskog kulinarstva

Preporučujemo

Osim Nikoline Lončar iz koprivničkog hotela Zlatan, koja je na Danima hrvatskog kulinarstva u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama osvojila zlato iz područja slastičarske artistike, u Koprivnicu je stigla još jedna medalja u sklopu 12. Kamelija kupa i državnog natjecanja u slastičarstvu.

Naime, u kategoriji torti prvo mjesto osvojio je Ivan Ergović, a druge po redu su Matija Katić, Suzana Fuks, Dajana Bošnjak, Ivana Živčić i Danijela Matijašić iz Podravkinog restorana Štagelj, dok je bronca išla u ruke Katarine Filipašić i Irene Miličević.

Evo i svih ostalih dobitnika drugog dana manifestacije…

Zlatnu medalju u kuharskoj kategoriji ovogodišnjeg natjecanja učenika Kamelija kup osvojili su učenici iz Srednje škole Vinkovci, Ana Vrbovski i Franjo Mikinac uz budno oko mentorice Marije Bošnjak, a najbolja slastičarka završnih razreda je Paola Vukić uz mentoricu Vesnu Petravić iz Srednje škole Pregrada.

Najboljom školom u ukupnom poretku proglašena je Srednja škola Vinkovci, drugo mjesto pripalo je Srednjoj školi Prelog, a trećeplasirana je Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Predstavnik Visoke škole Aspira, Tonči Drlje, predstavnicima spomenutih škola uručio je vaučere s vrijednim stipendijama. Nakon uručenja nagrada i priznanja svi su prisutni natjecatelji jednoglasno izviknuli poruku mira „Chefs believe in peace!“, kao dio globalne poruke koju priprema Svjetska kuharska organizacija Worldchefs.

Što se tiče ostatka programa, u vrijeme prvih proglašenja, krenula su i natjecanja za državnog prvaka u kuharstvu, a sudionici su pred publikom odmjeravali umijeće u kreiranju streetfood i restoranskih jela. Za sve zainteresirane i željne znanja održane su radionice o prhkim francuskim tijestima i oslikavanju torti paintbrush tehnikom pod vodstvom slastičarke Sandre Jadek i njenog kolege po struci Josipa Bošnjaka.

Dodijeljene su i medalje u slastičarskim kategorijama. Kao što smo već pisali, zlato iz područja slastičarske artistike pripalo je Nikolini Lončar iz hotela Zlatan i Ivanu Ergoviću iz Valamar Riviere, srebro su osvojile Dajana Bošnjak i Matija Katić, a poziciju trećeg mjesta zauzele su Ivana Živčić i Katarina Filipašić.

U kategoriji „Torta“, ponovimo, prvo mjesto osvaja Ivan Ergović, druge po redu su Matija Katić, Suzana Fuks, Dajana Bošnjak, Ivana Živčić te Danijela Matijašić, dok je bronca išla u ruke Katarine Filipašić i Irene Miličević.

Kategoriju „Desert“ osvaja Irena Miličević, a srebro je svojim desertom osvojio Ivan Ergović. On je i dobitnik zlatne medalje u kategoriji „Kolač“, dok je drugo mjesto pripalo Antoniju Bokunu iz hotela Westin, Zagreb.

U ukupnom je poretku treće mjesto osvojila Matija Katić iz obrta Cukerija, na drugo mjesto plasirala se Irena Miličević iz Union foods d.o.o., a novi državni prvak u slastičarstvu je Ivan Ergović iz Valamar Riviere. I ovom su prilikom najboljim natjecateljima ukupnog poretka uručene stipendije Visokog učilišta Aspira.

“Zahvaljujemo se svim natjecateljima iz spomenutih kategorija koji su u ova dva dana pokazali vrhunsko znanje i kreativnost, a posebno čestitamo novoproglašenim pobjednicima”, istaknuli su iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Državno prvenstvo kuhara se nastavlja, a natjecatelji će se predstavljati u sljedećim kategorijama: umjetnost kuhanja, fingerfood i svečani meni, kulinarska artistika i Hrvatska kulinarska baština te će se ekipno natjecati u kreiranju hladne plate.

- Advertisement -

Najnovije objave