Subota, 18. svibnja 2024.

Darko Sobota i dalje na čelu koprivničko-križevačkog HDZ-a

Za potpredsjednike koprivničko-križevačkog HDZ-a izabrani su Vlado Bakšaj, Damir Felak, Stjepan Milinković i Franjo Poljak, a pogledajte i tko su izabrani općinski i gradski čelnici organizacija HDZ-a u županiji

- Oglas -

U nedjelju su održani unutarstranački izbori za predsjednika i potpredsjednike koprivničko-križevačkog HDZ-a.

Na 25 biračkih mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji pravo glasa imalo je 5095 članova i članica HDZ-a, a to je pravo u ovom izbornom unutarstranačkom krugu iskoristilo njih 1115.

I u narednom četverogodišnjem mandatu dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije obnašat će dosadašnji predsjednik Darko Sobota, dok su za potpredsjednike izabrani Vlado Bakšaj, Damir Felak, Stjepan Milinković i Franjo Poljak.

- Oglas -

– Zahvaljujem članicama i članovima stožerne hrvatske stranke, našeg HDZ-a u Podravini i Prigorju na iskazanom povjerenju i prilici da u još jednom mandatu, zajedno sa svojim timom, vodim HDZ u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kao što je vidljivo, dokazani su pojedinci u svojim sredinama i zastupljeno je područje Koprivničko-križevačke županije. Pred nama su još i izborne skupštine za članove i članice Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, a po završetku unutarstranačkih izbora, u predsjedništvo naše stranke kooptirat ćemo još i dva iznimno uspješna dugogodišnja naša načelnika: Sinišu Pavlovića, načelnika Općine Kloštar Podravski, koji će i dalje obnašati dužnost političkog tajnika, te Mirka Peroka, načelnika Općine Virje, koji će biti rizničar. To je još jedan dokaz da vodimo brigu o ravnomjernoj zastupljenosti cijele Koprivničko-križevačke županije, a podsjećam kako je naš Županijski odbor do sada bio jedan od većih na razini Hrvatske te će tako biti i u narednom četverogodišnjem mandatu – rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota.

Ciklus unutarstranačkih izbora završit će Županijskom izbornom skupštinom, koja se prema rokovima održavanja unutarstranačkih izbora mora održati najkasnije do 5. prosinca ove godine.

U nedjelju su održani i izbori za općinske i gradske čelnike organizacija HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Gradske organizacije HDZ-a u narednom mandatu vodit će u Koprivnici Ratimir Ljubić, u Križevcima dr. Mato Devčić i u Đurđevcu Rajko Gašparić.

Općinsku organizaciju HDZ-a u Drnju vodit će Igor Lovrek, u Đelekovcu Marina Mihalec, u Ferdinandovcu Branko Patačko, a u Goli Marijan Lukčin.

- Oglas -

Jadranko Jambrec vodit će općinsku stranačku organizaciju u Gornjoj Rijeci, dok će u Hlebinama predsjednica biti Božica Trnski.

Darko Sobota vodit će općinski HDZ u Kalinovcu, Mateja Jež Rogelj HDZ Kalnik, Siniša Pavlović Kloštar Podravski, Dražen Papac Koprivnički Bregi, a Barbara Blažic Koprivnički Ivanec.

Igor Horvat naredne četiri godine bit će predsjednik općinske organizacije Legrad, Bernard Gregurić HDZ Molve, Ivan Mičurin Novigrad Podravski, Katarina Kozarić Šabarić Novo Virje, Krešimir Matijaši Peteranec, Marko Derežić Podravske Sesvete, Zvonimir Fajfarić Rasinja, Vlado Bakšaj Sokolovac, Krešimir Habijanec Sveti Ivan Žabno, Franjo Poljak Sveti Petar Orehovec, a Davor Čižmešinkin bit će predsjednik općinskog odbora HDZ-a Virje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti