Petak, 24. rujna 2021.

Dinamova zaklada darovala pomoć u potresu razorenim Peckima

Prikupljena novčana sredstva iskorištena su za kupovinu 10 kontejnera, prijevoz kontejnera do lokacije u selo Pecki, kupovinu namještaja i kućanskih aparata za sve kontejnere

Preporučujemo

Zaklada Nema predaje izvijestila je u subotu da su tijekom proteklih 15 dana prikupili gotovo 668.000 kuna i kupili kontejnere prilagođene za stanovanje za osam obitelji u selu Pecki čiji su domovi stradali u potresu.

Radi se o Zakladi Građanskog nogometnog kluba Dinamo u kojoj su sredstva prikupili navijači i podupiratelji, glavni trener Zoran Mamić, igrači prve momčadi i članovi stručnog stožera, djelatnici kluba te drugi partneri, navodi se u priopćenju. Napominju i da je u iznos uračunato i 10.000 eura Zaklade engleskog nogometnog giganta Manchester Uniteda.

Želimo najiskrenije zahvaliti svima koji su se svojim donacijama uključili u akciju Zaklade i odlučili pomoći pojedincima i obiteljima s područja nastradale Banovine. Ujedno zahvaljujemo svima koji su uložili trud u ostvarenje jedne ovakve velike akcije, poručuju iz Zaklade.

Prikupljena novčana sredstva iskorištena su za kupovinu 10 kontejnera, prijevoz kontejnera do lokacije u selo Pecki, kupovinu namještaja i kućanskih aparata za sve kontejnere. Dio sredstava uložen je u najam sanitarnih kabina za svaki od kontejnera. Trošak svega navedenog iznosi 433.957 kuna. Zaklada će donirati i 27 kompleta radnih odijela i gumenih čizama te zimske deke, kape i šalove.

Novčana sredstva preostala nakon donacije selu Pecki bit će u potpunosti usmjerena pomoći ljudima s područja Banovine čija je imovina stradala nakon razornih potresa.

Najnovije objave