Subota, 15. lipnja 2024.

Direktori muljali s porezom i oštetili državni proračun za više od 200.000 eura

Protiv 39-godišnjaka i 42-godišnjaka će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

- Oglas -

Koprivničko-križevački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnja se da 39-godišnjak i 42-godišnjak, kao odgovorne osobe trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije, od siječnja do ožujka 2022., prema unaprijed stvorenom dogovoru, nisu prijavili, obračunali i uplatili porez na dodanu vrijednost.

Kako je priopćila Policijska uprava koprivničko-križevačka, iako su u istom razdoblju ispred trgovačkog društva izdavali račune za obavljanje određenih djelatnosti, nisu polagali utržak od obavljenih djelatnosti na žiro račun trgovačkog društva te s računa podizali novčana sredstva za privatne potrebe, a na koji način su oštetili državni proračun za 206.084 eura.

- Oglas -

Također, sumnja se da su sukladno zakonu propustili voditi poslovne knjige trgovačkog društva.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga protiv 39-godišnjaka i 42-godišnjaka će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, stoji u priopćenju PU koprivničko-križevačke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti