Subota, 1. travnja 2023.

Dobrovoljni darivatelji krvi u ožujku dali 480 doza, njih čak 33 dalo krv prvi put

Idući mjesec akcije će se održati od 17. do 21. travnja

Preporučujemo

U organizaciji koprivničkog društva Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane su od 13. do 17. ožujka.

Akcije su se održale u prostorijama koprivničkog Crvenog križa, Obrtničkoj i Srednjoj školi Koprivnica, Tvornici juha i Vegeta te po prvi put u novoj tvornici Belupo.

Plemenitom činu darivanja pristupila je 541 osoba, a zbog zdravstvenih razloga nisu svi mogli dati krv te je na akcijama prikupljeno 480 doza dragocjene tekućine.

Dobrovoljno darivanje krvi
Dobrovoljno darivanje krvi // Foto: GDCK Koprivnica

“Po prvi puta su krv dala čak 33 dobrovoljna darivatelja krvi, što nas posebno raduje te se nadamo da će im taj humani čin postati navika”, istaknuli su u Crvenom križu.

Od učenika Srednje i Obrtničke škole koji su se odazvali akciji, po prvi put su ruku spasa pružili Tin Češnjaj, Glorija Dvorski, Petra Filipović, Emina Franjo, Kristijan Gabrić, Ivan Gajski, Marko Geci, Joško Glavina, Antonio Goričanec, Marta Ivanuša, Jelena Kokša, Aurelija Kordić, Mirna Kosec, Kevin Kovač, Nikolina Krnjak, Helena Kurtanjek, Sara Lovković, David Mesar, Fran Pavleković, Patrik Peica, Lukrecija Pernjak, Julija Šestak, Tea Vaupotić, Filip Zajec. Osim njih, na akcijama DDK proteklih dana po prvi put su krv dali Marko Balija, Sanja Bodko, Mario Bosak, Željka Gudlin, Antonija Jendrijev, Ivan Kovač, Luka Petak, Filip Turk i Tara Zagorščak.

“Hvala svima na iskazanoj humanosti, a posebno onima koji su se svojim prvim darivanjem krvi pridružili velikoj obitelji plemenitih ljudi koji na ovaj način spašavaju živote”, poručili su iz Crvenog križa.

Idući mjesec akcije će se održati od 17. do 21. travnja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti