Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Dobrovoljni darivatelji u svibnju dali 452 doze krvi, koprivnički Crveni križ dobio novog jubilarca

Željko Filipić iz Koprivnice sto je puta pružio ruku spasa za nečiji život te ušao u Klub 100 dobrovoljnih darivatelja Koprivničko-križevačke županije

- Oglas -

Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji koprivničkog društva Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu održanima u svibnju prikupljene su 452 doze dragocjene tekućine.

Akcijama je pristupilo 494 darivatelja. Prva je održana 3. svibnja u Goli, a od 13. do 17. svibnja četiri su akcije održane u prostorijama koprivničkog društva Crvenog križa te jedna u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije.

Dobrovoljno darivanje krvi (Gola)
Foto: GDCK Koprivnica

“Na akcijama je bilo i deset novih darivatelja koji su po prvi puta dali krv što nas iznimno veseli te se nadamo da će im taj humani čin postati navika”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa te zahvalili svima na darovanoj krvi.

- Oglas -

Također, Crveni križ Koprivnica bogatiji je i za jednog novog jubilarca. Naime, Željko Filipić iz Koprivnice sto je puta pružio ruku spasa za nečiji život te ušao u Klub 100 dobrovoljnih darivatelja Koprivničko-križevačke županije.

Dobrovoljno darivanje krvi u Koprivnici
Foto: GDCK Koprivnica

Napomenimo i kako će se ovaj mjesec održati još jedna izvanredna akcija, i to 31. svibnja od 11 do 17 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Podsjetimo, krv mogu dati zdrave osobe između 18 i 65 godina. Žene svaka četiri mjeseca, a muškarci svaka tri. Jedna doza krvi može spasiti tri života, a taj plemeniti čin oduzima pola sata vremena.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti